ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 06:34
MENU CLOSE

Κινηματογραφικός Αύγουστος από τους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης

29.07.2014 15:01

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας –Θράκης. διοργανώνει  προβολές -στον κινηματογράφο “Μακεδονικόν” (Φιλικής Εταιρείας 44) είκοσι ενός  ταινιών που επιλέχτηκαν για να συντροφεύσουν όσους παραμένουν στην πόλη. 

Οι προβολές άρχισαν ήδη από την περασμένη εβδομάδα και συνεχίζονται ως εξής:
-Αύριο Τετάρτη 30 και την Πέμπτη 31 Ιουλίου (συνολικά τέσσερις προβολές για κάθε ταινία στις 9 και τις 11 μ. μ. κάθε βράδυ): “ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ “ σε σκηνοθεσία του Ντέρεκ Σιανφράνς, με τους: Ράιαν Γκόσλινγκ, Εύα Μέντες, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρέι Λιότα.

-Ακολουθεί το τριήμερο 1-3 Αυγούστου (Παρασκευή έως και Κυριακή) η γνωστή ταινία του 1935 “ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΕΡΑ” , σε σκηνοθεσία του Σαμ Γουντ με τους Αδελφούς Μαρξ, τον Αλαν Τζόουνς, Μάρκαρετ Ντιμόντ κ.α..

-Το διήμερο 4 και 5 Αυγούστου (Δευτέρα και Τρίτη) η οθόνη μεταφέρεται το “CAFÉ DE FLORE” του Παρισιού προβάλλοντας την ομότιτλη ταινία του 2011 σε σκηνοθεσία του Ζαν Μαρκ Βαλέ με τους: Βανέσα Παραντί, Κέβιν Πάρεντ, Ελέν Φλοράν..

-Στις 6 και 7 Αυγούστου προβάλλεται η ταινία “ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ” (De rouille et d'os) σε σκηνοθεσία: Ζακ Οντιάρ με τους Μάριον Κοτιγιάρ, Ματίας Σέναρτς, Αρμάν Βερντίρ.

-Βραβευμένη στο φεστιβάλ του Βερολίνου είναι η ταινία (του 2010) του Ρώσου Αλεξέι Ποπογκρέμσκι με τίτλο “ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ” (Kak ya provyol etim letom) που προβάλλεται στις 8,9,10 Αυγούστου. Με τους ηθοποιούς: Γκριγκόρι Ντομπρίγκιν και Σεργκέι Πουσκέπαλις..

-Αλλαγή κλίματος και περιβάλλοντος επιβάλλει το κλασσικό …αίνιγμα (Charade) “ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ” -ταινία του 1963 σε σκηνοθεσία Στάνλει Ντόνεν με τους: Κάρι Γκραντ, Όντρεϊ Χέπμπορν, Ουόλτερ Ματάου, Τζέιμς Κόμπουρν που προβάλλεται στις 11 και 12 Αυγούστου.

-Στις 13 και 14/8 προβάλλεται η ταινία “RUMBA“ σε σκηνοθεσία του διδύμου των Ντόμινικ Άμπελ και Φιόνας Γκόρντον από την Αγγλία.

-Η  ταινία “DISCO” του 2008 του Φαμπιέν Οντενιέν  προβάλλεται το τριήμερο 15,16 και 17/8. Με τους: Φράνκ Ντιμπός, Εμανουέλ Μπεάρ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

-Το πρώτο Όσκαρ για την νεαρή -στα 1953 οπότε γυρίστηκε η ταινία- Οντρει Χέρμπορν εξασφάλισε η ιστορική και 60χρονη πλέον ταινία του Γουίλιαμ Γουάιλερ “ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ”.

– 20 και 21/8  τη σκυτάλη παίρνει ένα άλλο μυθικό δίδυμο ,η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Πολ Νιούμαν,  στην ταινία του 1954 “Η Λυσσασμένη γάτα”, σε σκηνοθεσία του Ρίτσαρντ Μπρουκς σε σενάριο του Τενεσί Ουίλιαμς.

-“Γράψε λάθος”-μια ταινία για τον παράλογο ανταγωνισμό ανάμεσα σε πατέρα και γιο, σε σκηνοθεσία του Τζόσεφ Σένταρ με τους: Λιόρ Ασκενάζι, Σλόμο Μπαρ-Αμπά, Αλμά Ζακ, Γιουβάλ Σαρφ κ.α. ακολουθεί στις 22, 23 και 24 Αυγούστου ενώ στις 25 και 26 προβάλλουν “Γυμνοί στον Ήλιο” -στην ομότιτλη ταινία του Ρενέ Κλεμάν οι: Αλεν Ντελόν, Μαρί Λαφορέτ, Ρόμι Σνάιντερ…

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15
Exit mobile version