ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:42
MENU CLOSE

Ο γκάμπλερ, ο πετρελαιάς και ο λομπίστας

14.09.2014 21:00

Εδώ οι καλοί Επίτροποι! Ή αλλιώς οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση. Ο λόγος για τουλάχιστον τρεις Επιτρόπους η ανάδειξη των οποίων σε θέσεις – «κλειδιά»  έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση ευρωπαϊκών οργανώσεων που καλούν τους Ευρωβουλευτές να ακυρώσουν το διορισμό τους.

-Καρμένου Βέλα, ο γκάμπλερ
Πολιτικός από τη Μάλτα, ανέλαβε το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του Περιβάλλοντος στο οποίο μεταφέρθηκαν  και οι Θαλάσσιες Υποθέσεις. Ο Καρμένου Βέλα, εκλέγεται βουλευτής από το 1976 ενώ παράλληλα είχε πλήθος επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μεταξύ των οποίων και στη βιομηχανία του τζόγου ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται στο real estate και τις κατασκευές. Όπως επισημαίνει το CEO  η εμπλοκή του με τη βιομηχανία του τζόγου αλλά και οι γενικότερες επιχειρηματικές του δραστηριότητες τον καθιστούν ακατάλληλο για Επίτροπο.
 
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη διαδικασία οι Επίτροποι που έχουν επιλεγεί περνούν από ακρόαση από το Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να εγκριθεί ο διορισμός τους. Οι Επίτροποι καταθέτουν βιογραφικό σημείωμα και δήλωση συμφερόντων ενώ απαντιύν σε γραπτές ερωτήσεις που υποβάλει το Κοινοβούλιο. Μετά τις ακροάσεις, οι επιτροπές προβαίνουν σε αξιολόγηση, η οποία διαβιβάζεται στη Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών και, στη συνέχεια, στη Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία, μετά από διαβούλευση, κηρύσσει τη λήξη της ακρόασης. Στη συνέχεια, εναπόκειται στο Κοινοβούλιο να εκφράσει την άποψή του σχετικά με το διορισμό των Επιτρόπων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:39
Exit mobile version