ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:19
MENU CLOSE

Γαλάζιοι βουλευτές: Όχι ίδια μέρα καταβολή συντάξεων και εξόφληση οφειλών στην εφορία

07.10.2014 12:38

Στις ουρές οι πολίτες αναστενάζουν. Αποτέλεσμα της αγανάκτησης είναι να χάνονται ψήφοι! Φαίνεται πως το μήνυμα αυτό το έχουν πάρει κάποιοι «γαλάζιοι» βουλευτές από τις διαμαρτυρίες ψηφοφόρων στις εκλογικές τους περιφέρειες. 

Το μετέφεραν χθες και στον Πρωθυπουργό όταν τον συνάντησαν στο Καφενείο της Βουλής. Έτσι μάζεψαν υπογραφές – 17 τον αριθμό – και κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών για να σταματήσουν οι «ουρές» ταλαιπωρίας των πολιτών στα γκισέ των τραπεζών και των ΕΛΤΑ.  

Με ποιόν τρόπο; Ζητούν να διαχωριστεί η ημερομηνία καταβολής των συντάξεων από την ημερομηνία αποπληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, ώστε να μην εμφανίζονται φαινόμενα συνωστισμού και ταλαιπωρίας. Επιπλέον, προτείνουν να επανέλθει το προηγούμενο σύστημα καταβολής των συντάξεων, σύμφωνα με το οποίο η πλειονότητα των συνταξιούχων εισέπραττε τη σύνταξή της το τελευταίο δεκαήμερο κάθε μήνα, συνήθως στις 22 ή 23 του μηνός.

Την ερώτηση υπογράφουν η Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, η Γεωργία Μπατσαρά και οι Π. Βογιατζής, Κ. Κοντογεώργος, Δ. Τζαμτζής, Α. Κουτσούμπας, Κ. Τζαβάρας, Ηλ.  Βλαχογιάννης, Δ. Σταμενίτης, Λ. Τσαβδαρίδης, Ε. Στυλιανίδης, Μ. Χαρακόπουλος,  Γ. Κωνσταντόπουλος, Γ. Βλάχος, Δ. Μπριάνης, Ευθ. Καρανάσιος,  Κ. Μαρκόπουλος.

Με αφορμή την ερώτηση ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε ότι «το κράτος οφείλει να είναι φιλικό στον πολίτη, και η πολιτεία να επιλύει εγκαίρως τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα προκύπτουν από αποφάσεις που προκαλούν δυσλειτουργίες και κυρίως περιττή ταλαιπωρία στο κοινό.

Η σύμπτωση της ημερομηνίας καταβολής των συντάξεων με τη λήξη της ημερομηνίας εξόφλησης των οφειλών στην εφορία έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα νοικοκυριά και πρέπει άμεσα να δοθεί λύση». 

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version