Σε μια ξαφνική διάθεση για γλυκό, με υλικά που δεν λείπουν σχεδόν ποτέ απ’ την κουζίνα μας, ετοιμάζουμε σε ελάχιστο χρόνο τα δικά μας κρουασανάκια σοκολάτας.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βιτάμ, το γιαούρτι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη.
Με πλάστη, ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε κύκλο και με μαχαιράκι τον χωρίζουμε σε 8 τριγωνικά κομμάτια.
Παίρνουμε κάθε κομμάτι, του βάζουμε λίγη μερέντα και ξεκινώντας από τη φαρδιά του πλευρά, το τυλίγουμε σε ρολάκι.
Σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τοποθετούμε τα ρολάκια μας και τα αλείφουμε με το αβγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180ο C για περίπου 20 λεπτά, έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Αφού κρυώσουν εντελώς, εάν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.