ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 02:01
MENU CLOSE

Ανυπολόγιστες καταστροφές στον Έβρο (Video)

14.12.2014 08:50

Χιλιάδες στρέμματα γης έχουν πλημμυρίσει στον Έβρο από τις πλημμύρες που πλήττουν την περιοχή και καταστράφηκαν ολοσχερώς κτηνοτροφικές μονάδες και εκκενώθηκαν σπίτια.

 
Συνεργεία των Δήμων και της Περιφέρειας ΑΜΘ, Στρατός, Αστυνομία και Πυροσβεστική εργάζονται αόκνως μέρα νύχτα για την κατασκευή αναχωμάτων, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο ώστε τα νερά των ποταμών να μην βγουν στο οδικό δίκτυο και να μην απειλήσουν σπίτια και επιχειρήσεις. 

 
Την ίδια στιγμή τα αναχώματα του Έβρου παρουσιάζουν προβλήματα σε μεγάλο βαθμό, μιας και ο μεγάλος όγκος των νερών τα φθείρει με αποτέλεσμα να καταρρέουν. Υπολογίζεται ότι πάνω από 100.000 στρέμματα γης έχουν πλημμυρίσει, χωρίς μέχρι στιγμής να καταστεί εφικτή η καταμέτρηση και ο υπολογισμός των ζημιών.  
 
Οικισμοί του Έβρου έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σε πολλές των περιπτώσεων τα αναχώματα είχαν ήδη εξασθενήσει από τις ισχυρές βροχοπτώσεις του Φθινοπώρου. Κτηνοτροφικές μονάδες παραδόθηκαν επίσης στα ανελέητα ύδατα των ποταμών, ενώ αποφασίστηκε η απομάκρυνση αγροτικών μηχανημάτων και ζώων από τις περιοχές υψηλού κινδύνου.
 
Πηγή: Thrakitoday.gr

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42
Exit mobile version