search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:38
MENU CLOSE

Ρωσία: Προειδοποίηση για διαρροή ραδιενέργειας στον ποταμό Τομπόλ – Κατευθύνεται σε ορυχείο ουρανίου

22.04.2024 19:02
russia-new

Ρώσοι περιβαλλοντολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για επικίνδυνη διαρροή ραδιενέργειας καθώς τα νερά από τις πλημμύρες στη Ρωσία, πλησιάζουν σε ορυχείο ουρανίου στην περιοχή Κουργκάν.

Σύμφωνα με το Newsweek, η ρωσική περιοχή των Ουραλίων και το γειτονικό βόρειο Καζακστάν έχουν υποστεί τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 80 ετών εν μέσω έντονων βροχοπτώσεων που επιδεινώνονται από μεγάλες χιονοπτώσεις, οι οποίες λιώνουν γρήγορα ως αποτέλεσμα των υψηλότερων από τις συνηθισμένες θερμοκρασίες αυτή την άνοιξη.

Οι Αρχές έχουν απομακρύνει δεκάδες χιλιάδες κατοίκους από το Κούργκαν και το Όρενμπουργκ τις τελευταίες εβδομάδες καθώς τα νερά των πλημμυρών αυξάνονται.

Το ρωσικό μέσο Agentstvo ανέφερε την Κυριακή ότι το ορυχείο ουρανίου Ντομπροβόλνογιε, το οποίο βρίσκεται στο χωριό Ουκράινσκογιε στη διοικητική περιφέρεια του Κουργκάν, έχει καταγραφεί από τις τοπικές Αρχές ως περιοχή που βρίσκεται στη ζώνη πλημμύρας.

Το ορυχείο εκτιμάται ότι περιέχει περίπου 7.077 τόνους ουρανίου με τιμή περιεκτικότητας που κυμαίνεται από 0,01% έως 0,05% ουρανίου, σύμφωνα με την NS Energy Business.

Οι περιβαλλοντολόγοι ανέφεραν ότι φοβούνται ότι ο κοντινός ποταμός Τομπόλ θα μπορούσε να μολυνθεί με ουράνιο.

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΑΣ: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη «υπεύθυνη» για τη δολοφονία Λυγγερίδη- Πάνω από 60 συλλήψεις και 400 προσαγωγές

Μεγάλη φωτιά στην Πάρο: Καίει κοντά σε σπίτια, ενεργοποιήθηκε το 112

Χιου Έντουαρντς: Παραιτήθηκε ο διάσημος παρουσιαστής του ΒΒC – Είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο με άσεμνες φωτογραφίες ανηλίκου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:34