search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 02:17
MENU CLOSE

Διάσπαρτες εστίες στη φωτιά στην Πάρο που έφτασε κοντά σε σπίτια – Ενεργοποιήθηκε το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων

22.04.2024 17:47
paros-fotia-1

Βελτιωμένη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε σήμερα σε χορτολιβαδική έκταση στην Πάρο επί της επαρχιακής οδού Παροικιάς – Νάουσας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, οι οποίες, ωστόσο, αντιμετωπίζονται από τις δυνάμεις.

Η ενημέρωση που υπήρχε νωρίτερα έκανε λόγο για επικίνδυνο μέτωπο λόγω των ισχυρών ανέμων οι οποίοι έσπρωχναν τη φωτιά σε κατοικημένη περιοχή. Ενεργοποιήθηκε το 112 για να απομακρυνθεί ο κόσμος από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την παραλία.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι σχεδόν 10 μποφόρ, ενώ κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Για την κατάσβεσή της έσπευσαν 19 πυροσβέστες με 6 οχήματα, κινητοποιήθηκε ένα ελικόπτερο, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντικές ομάδες και υδροφόρες ΟΤΑ. Επιπλέον μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από τη Νάξο 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Λόγω της επικίνδυνης κατάστασης ενεργοποιήθηκε το 112 που καλεί τους κατοίκους της περιοχής να κινηθούν προς την παραλία.

Ειδικότερα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πυργάκι Παροικιάς απομακρυνθείτε προς Παραλία Παροικιάς. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησε ο 38χρονος που έπεσε από τον Λευκό Πύργο – Τι δείχνουν τα στοιχεία

ΕΛΑΣ: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη «υπεύθυνη» για τη δολοφονία Λυγγερίδη- Πάνω από 60 συλλήψεις και 400 προσαγωγές

Κως: Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που κατέληξε – Θα εξεταστεί από ιατροδικαστή και το αδερφάκι του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04