Πανούσης: Δεν πιστεύω στον αφοπλισμό της αστυνομίας - Να καταργηθούν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας (Video)
28.01.2015
07:12
Ο Γιάννης Πανούσης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 απάντησε αν πρόκειται να προχωρήσει στον αφοπλισμό της αστυνομίας.
«Πρέπει να συμφιλιώσουμε την κοινή γνώμη με την αστυνομία» είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Η αστυνομία είναι θεσμός της δημοκρατίας, όχι θεσμός κατά της δημοκρατίας».
Σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη για το αν οι αστυνομικοί θα πρέπει να οπλοφορούν και στις διαδηλώσεις, ο Γιάννης Πανούσης απάντησε: «Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο αστυνομικός όπλο θα έχει και στη διαδήλωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα το έχει προτεταμένο για φοβίζει και να τρομοκρατεί ανθρώπους που διαδηλώνουν για τα δικαιώματα τους…»
Ο Γιάννης Πανούσης μιλώντας στη συνέχεια στο Mega είπε ότι το πρώτο πράγμα που θα ζητήσει θα είναι να φύγουν τα κάγκελα μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη καθώς «αυτό δεν λύνει κανένα πρόβλημα ασφάλειας».
«H Βουλή φοβάται τον λαό;» αναρωτήθηκε για τα κάγκελα ο Υπουργός. «Ο συμβολισμός είναι αναγκαίος. Πρέπει να δείξουμε ότι δεν φοβόμαστε τον λαό».
Για τα Εξάρχεια ο Γιάννης Πανούσης είπε ότι είναι ένα ειδικό θέμα. «Δεν μπορεί να υπάρχει κλούβα κάθε 100 μέτρα χωρίς λόγο. Είναι σαν να πιστεύεις ότι όλοι οι κάτοικοι είναι δυνάμει επικίνδυνοι», συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας ο Γιάννης Πανούσης είπε πώς πιστεύει ότι πρέπει να καταργηθούν.