ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:27
MENU CLOSE

Σόιμπλε: Δεν έχω λάβει νέα πρόταση από την Ελλάδα

18.02.2015 05:52

Τα ελληνικά χρέη χρηματοδοτούνται τόσο μακροπρόθεσμα που «για τα επόμενα δέκα χρόνια» δεν υπάρχει ζήτημα χρεοκοπίας της χώρας ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε σε συνέντευξη του στην γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD, ενώ μιλώντας στο ZDF ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση, μόνο πρόγραμμα διάσωσης».

Σόιμπλε στο ZDFγια ελληνική διάσωση: «Ναι ή Όχι»
 
Στο μεταξύ σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στο ZDF ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φαίνεται να αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την πρόταση της Ελλάδας για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι προς συζήτηση», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
 
«Δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση, μόνο πρόγραμμα διάσωσης» ξεκαθαρίζει ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών . «Το θέμα δεν είναι η επέκταση ενός δανειακού προγράμματος, αλλά το εάν αυτό το πρόγραμμα διάσωσης θα ολοκληρωθεί, ναι ή όχι» προσθέτει.


 
Όπως αναφέρεται στο Spiegel ο Β. Σόιμπλε αντέδρασε με σκεπτικισμό στην προβαλλόμενη αλλαγή της Αθήνας στην ελληνική κρίση χρέους, αλλά και στις πληροφορίες ότι η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να καταθέσει αίτημα για παράταση της δανειακής συμφωνίας.

Ερωτηθείς σχετικά στο ZDF τόνισε ότι «χωρίς πρόγραμμα εξοικονόμησης, δεν υπάρχουν επιπλέον χρήματα» και πρόσθεσε ότι  «η Ελλάδα ήταν στο σωστό δρόμο. Και τώρα οι άνθρωποι υποκινούνται από ψεύτικες υποσχέσεις».
 
«Δεν είναι μια επέκταση των προγραμμάτων πίστωσης. Μάλλον, είναι για το αν τα προγράμματα αυτά θα πρέπει να πληρούνται, ναι ή όχι» κατέληξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09
Exit mobile version