search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:54
MENU CLOSE

Τελικά δίνουμε αντιαεροπορικά… στη Γαλλία

25.04.2024 15:46
Crotale_new
via Wikipedia

Μπορεί η κυβέρνηση να διαψεύδει ότι δέχεται πιέσεις από άλλους Ευρωπαίους ηγέτες να δώσει στην Ουκρανία το αντιαεροπορικό σύστημα S-300 (μια κάπως ασαφή, είναι αλήθεια, διάψευση, αλλά, πάντως, διάψευση…), ωστόσο επιβεβαιώνει ότι θα παράσχει αντιαεροπορική κάλυψη στη… Γαλλία.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επιβεβαίωσε ότι η Αθήνα έχει δεχθεί αίτημα από το Παρίσι να αποστείλει μια συστοιχία του συστήματος Crotale στη γαλλική πρωτεύουσα για την ασφάλειά της κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «εφόσον ζητηθεί από τους συμμάχους μας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εν προκειμένω, των Ολυμπιακών Αγώνων, κάποια συγκεκριμένη συνδρομή η οποία δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την αμυντική ικανότητα της χώρας, αυτό θα γίνει, αλλά πάντοτε κατόπιν συντονισμού και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών».

Να θυμίσουμε εδώ ότι η χώρα μας έχει στείλει και μια πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία για την παροχή αντιαεροπορικής άμυνας από επιθέσεις των Χούθι

Διαβάστε επίσης

Δουδωνής κατά ΣΥΡΙΖΑ (και ΝΔ) για τους Σπαρτιάτες

Μα, δεύτερος ο Βελόπουλος στην πόλη της Θεσσαλονίκης; Και πέμπτο το ΠΑΣΟΚ;

Στη λαμπαδηδρομία δεν χωρούσαν ολυμπιονίκες, αλλά χώρεσε ο γιος του προέδρου της επιτροπής…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50