search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:32
MENU CLOSE

Στη λαμπαδηδρομία δεν χωρούσαν ολυμπιονίκες, αλλά χώρεσε ο γιος του προέδρου της επιτροπής…

25.04.2024 12:47
floga-dada

Οι αντιδράσεις για τα «ρουσφέτια» με τη λίστα των λαμπαδηδρόμων όχι μόνο δεν κόπασε, αλλά οι αντιδράσεις ολοένα και πληθαίνουν, μεταξύ των αθλητών.

Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές Ευρώπης και πανελληνιονίκες, έχουν αντιδράσει οργισμένα για το γεγονός ότι η φετινή λαμπαδηδρομία έχει μετατραπεί σε… «προεκλογική καμπάνια» καθώς υπουργοί, βουλευτές, αλλά και στελέχη της ΝΔ, έχουν «παρελάσει» με τη δάδα στα χέρια, αφού… προτιμήθηκαν από τα πρόσωπα που έχουν δοξάσει την χώρα. Και γι’ αυτό έχουν στοχοποιηθεί η ΕΟΕ, αλλά κυρίως η Επιτροπή Λαμπαδηδρομίας.

Και η τελευταία ειδικά δικαίως μετά τη νέα αποκάλυψη. Στην λαμπαδηδρομία συμμετείχε και ο γιος του προέδρου της επιτροπής (από την οποία παραιτήθηκε η Ειρήνη Αϊνδιλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας) και πρώην προέδρου της γυμναστικής ομοσπονδίας, Σάκη Βασιλειάδη

Ο Βασιλειάδης τυγχάνει να είναι και κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας (υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον πρώην υπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό), επέτρεψε σε μέλος της οικογένειάς του, τον γιο του, να τρέξει με την δάδα, έξω μάλιστα από τον Λευκό Πύργο. Προφανώς δεν θα ήταν κατακριτέο, αν δεν υπήρχαν σοβαρές καταγγελίες από τους αθλητές, τους οποίους απέρριψαν ακόμη κι αν είχαν κάνει αίτηση.

Χαρακτηριστική η δήλωση της κορυφαίας πρωταθλήτριας στην ιστορία των 100 μέτρων με εμπόδια στον στίβο, Φλώρας Ρεντούμη:

«Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει η Ολυμπιακή φλόγα για το Παρίσι,θα ήθελα να πω κάτι στους Δημάρχους, βουλευτές,βυσματίες Λαμπαδηδρόμους: Η ζωή που έζησα σαν αθλήτρια δεν μπορεί να την ζήσει ένα βύσμα όσο και να θέλει!

Ταξίδεψα σ όλο τον κόσμο, έτρεξα, προσπάθησα, έκλαψα, τα κατάφερα! Είμαι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και έχω το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 60 μ. Εμπόδια, έζησα ένα όνειρο στην Εθνική ομάδα έμαθα να αγωνίζομαι με πάθος, όραμα και στόχο. 

Είδα την αγάπη και τον θαυμασμό στα μάτια όλων.

Σας συμπονώ που θέλετε να πάρετε λίγο από την αγάπη των πολιτών προς τους αθλητές όμως αυτά κερδίζονται δεν χαρίζονται έτσι.

Η Υπερηφάνεια και η Μαγεία που ζήσαμε στα στάδια ανά τον κόσμο είναι Μόνο δική μας και θα την διδάξουμε στους αθλητές μας: Σεβασμός, όραμα, Προσπάθεια και ταβάνι μας ο ουρανός.

Δική σας η Δάδα λοιπόν και…. ότι και να κάνετε δεν μας φτάνετε γιατί τα καταφέραμε Μόνοι μας.»

Εντονα αντέδρασε όμως και μία άλλη σπουδαία πρωταθλήτρια, η «χρυσή» ολυμπιονίκης του 2004 στο βάδην, Αθανασία Τσουμελέκα.

«Με ρωτούν αρκετοί για… το αν θα μεταφέρω την φλόγα. Ή γιατί δε μεταφέρω τη φλόγα. Σίγουρα όχι γιατί δε θέλω! 

Απλά … δεν ασχολούμαι. Η φλόγα καίει μέσα στη καρδιά μου πολλά χρόνια τώρα . 

Δε μπαίνω σε κληρωτίδα γιατί θεωρώ πως η φλόγα πρέπει να περνάει από όλα τα μετάλλια της χώρας μας. Εγώ θα πρέπει ψάξω για να βρω πως θα τρέξω με την φλόγα; Αλήθεια ; Όχι δεν είμαι ντίβα. Δεν ήμουν ποτέ. Το δικαιούμαι ! Και θα ήθελα απλά να μου το προτείνουν. Είμαστε τόσοι πολλοί πλέον που δεν χωράμε; Μπράβο μας τότε! 

Μια φορά την μετέφερα και άναψα το βωμό στο Καρπενήσι, (Τορίνο 2006) και αυτό γιατί τιμητικά το είχε κάνει ο Δήμος σε μένα. Σας ευχαριστώ. 

Μην αρχίσετε τα πολιτικά, θα την σβήσω την ανάρτηση, ουδεμία σχέση έχουν, 20 χρόνια τώρα έχουν περάσει όλοι! Τώρα που το ξανασκέφτομαι, εμείς φταίμε. Που δε το διεκδικήσαμε ως δεδομένο. 

Καλό μας βράδυ!»

Διαβάστε επίσης:

Τα τρία χαστούκια στη Βουλή που έμειναν στην ιστορία – Ο Τσακλίδης, ο Ζαχαράκης και ο Κεδίκογλου

Αυτά είναι τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές – Ποια κόπηκαν

Οι Σπαρτιάτες «κόπηκαν» από τον Άρειο Πάγο – Δεν θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:28