search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:39
MENU CLOSE

Ολυμπιακή Φλόγα: Πώς ένα αθλητικό δρώμενο μετατράπηκε σε πολιτικό σόου – Παράπονα ολυμπιονικών και πρωταθλητών που έμειναν απ’ έξω

23.04.2024 10:31
dada-oaka

Υποτίθεται ότι η λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας είναι ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που αναβιώνει κάτι από τη λάμψη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε τη Τρίτη (16/4), το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά την Τελετή Αφής στον αρχαιολογικό χώρο, μπροστά σε χιλιάδες θεατές, για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι.   

Βέβαια, αρκετοί είναι οι πολιτικοί που βρήκαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τη δάδα της Ολυμπιακής Φλόγας στην λαμπαδηδρομία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, αλλά και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Βλέποντας μάλιστα και τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να λάβει κανείς μέρος στη λαμπαδηδρομία, κανείς από τους παραπάνω δεν τηρεί ούτε στο ελάχιστο τα συγκεκριμένα κριτήρια. Το αντίθετο μάλιστα!

Όπως είναι λογικό τα παραπάνω περιστατικά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση αθλητών για τη μη επιλογή τους ως λαμπαδηδρόμοι, όταν στη θέση τους βρέθηκαν δεκάδες πολιτικά πρόσωπα.

H Νικόλ Κυριακοπούλου και Μάνια Μπικόφ ήταν ανάμεσα στις αθλήτριες, οι οποίες διαμαρτυρήθηκαν μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός της μη επιλογής τους.

Δεν ήταν όμως οι μόνες αφού αρκετοί αθλητές, ακόμη και ολυμπιονίκες που δεν επιλέχθηκαν στην λαμπαδηδρομία, σχολίασαν ενοχλημένοι το ότι δεν τους έβαλαν στη διαδικασία. Και μπορεί μεν να πρέπει κάποιος να κάνει αίτηση για να συμμετέχει ως λαμπαδηδρόμος, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που έχει γίνει επιλογή προσώπων (αθλητών και μη) που δεν χρειάστηκε να μπουν στη διαδικασία αφού συμμετείχαν μετά από επιλογή της ΕΟΕ.

Μάλιστα, η ολυμπιονίκης με το ανσάμπλ το 2000, Ειρήνη Αϊνδηλή, παραιτήθηκε από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας.

Τελικά, με βάση όλα τα παραπάνω φαίνεται πως ακόμη και στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας η πολιτική παρέμβαση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής…

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Παππάς: Η Ελλάδα στη δεύτερη θέση στον πληθωρισμό τροφίμων και ο κ. Μητσοτάκης πήγε να θαυμάσει τα έργα του

«Νίκη»: Ευθεία πρόκληση Παπαδόπουλου μετά το χαστούκι στη Δεληκάρη

Κασσελάκης: Λόγω φουρτούνας έμεινε στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05