search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:54
MENU CLOSE

Τα τρία χαστούκια στη Βουλή που έμειναν στην ιστορία – Ο Τσακλίδης, ο Ζαχαράκης και ο Κεδίκογλου

25.04.2024 06:51
Untitled design

Χαστούκια είχε δεκαετίες να δει η Βουλή. Παρότι οι καταστάσεις στο κοινοβούλιο ξέφυγαν πολλές φορές, ειδικά την περίοδο της άγριας μνημονιακής κρίσης, είχαμε να δούμε τέτοια φαινόμενα, όπως αυτό ανάμεσα στον Φλώρο και τον Γραμμένο, παραπάνω από τρεις δεκαετίες.

Για την ακρίβεια, κατά τη μεταπολίτευση συνέβησαν μόλις τρία περιστατικά με χειροδικία.

Το πρώτο ήταν το μακρινό 1982 με πρωταγωνιστή τον ευέξαπτο Γιάννη Τσακλίδη του ΠΑΣΟΚ ο οποίος γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον βουλευτή της ΝΔ Ηλία Βουγιουκλάκη, σε μία συζήτηση για την αποκατάσταση αξιωματικών.

Ο Τσακλίδης είχε εμπλακεί αργότερα και σε επίθεση εναντίον… διαιτητή ποδοσφαίρου, όταν εφόρμησε στο γήπεδο της ομάδας της Καβάλας.

Τον Ιούνιο του 1993 ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Ζαχαράκης επιτέθηκε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Διαμαντίδη, ο οποίος φέρεται να είπε στον συνάδελφό του ότι «αυτά που έλεγε, να πάει να τα πει στο Λονδίνο».

Το τρίτο περιστατικό ήταν τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεδίκογλου, που πάντα έβραζε το αίμα του, όρμησε στον Στρατή Κόρακα του ΚΚΕ, τον οποίο χαστούκισε νιώθοντας προσβεβλημένος για ένα σχόλιο που το εξέλαβε ως ειρωνικό.

Ο Κεδίκογλου μιλούσε υπέρ μίας νομοθετικής ρύθμισης, που επανέφερε απόστρατους στο στράτευμα και ο Κόρακας τον ρώτησε «πάλι δικούς σου πας να βολέψεις;». Ο βουλευτής Εύβοιας τότε δεν κρατήθηκε και είχαμε το τριτο περιστατικό.

Διαβάστε επίσης

Αυτά είναι τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές – Ποια κόπηκαν

Οι Σπαρτιάτες «κόπηκαν» από τον Άρειο Πάγο – Δεν θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές

Αμετανόητος ο Φλώρος για την επίθεση στον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης – «Μου έβρισε την μητέρα, του έκανα κεφαλοκλείδωμα» – Κρατείται στη ΓΑΔΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:52