ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:39
MENU CLOSE

Μπαλτάς: Με κλήρωση η εισαγωγή των μαθητών στα Πειραματικά

25.02.2015 14:59

Με κλήρωση θα γίνει η εισαγωγή των μαθητών στα Πειραματικά σχολεία από φέτος όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Όπως τόνισε η εισαγωγή στα Πειραματικά σχολεία θα αλλάξει, ενώ για τα πρότυπα σχολεία θα υπάρξει διαβούλευση με τους γονείς και τους καθηγητές. Παράλληλα, για το καθεστώς ανασφάλειας των εκπαιδευτικών στα Πειραματικα σχολεία, ανέφερε πως θα λυθεί με τη σύσταση οργανικών θέσεων.

Ακόμα, προανήγγειλε την προώθηση πολυνομοσχεδίου "κουρελού" όπως το χαρακτήρισε το οποίο θα περιλαμβάνει ετερόκλητες διατάξεις για θέματα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως π.χ. η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και οι αλλαγές στα συμβούλια διοίκησης των ΑΕΙ.

Επιπλέον τόνισε, πως θα επιστρέψουν στις θέσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, οι εκπαιδευτικοί και οι σχολικοί φυλακές, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ανέφερε επίσης πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη της έρευνας, ενώ επισήμανε πως λόγω χρηματοδότησης τους επόμενους τέσσερις μήνες είναι "στενά" τα περιθώρια χρηματοδότησης και αύξησης των κονδυλίων της έρευνας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58
Exit mobile version