search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 04:54
MENU CLOSE

Θ. Σκυλακάκης: Πιο πιθανό να κερδίσεις λαχείο παρά να κατεδαφιστεί αυθαίρετο 

26.04.2024 15:20
skylakakis 6540- new

Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας «πέρασε» το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη στην καταληκτική του ομιλία να παραδέχεται ότι «είναι πιο πιθανό να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου κατεδαφίσουν το αυθαίρετο στην Ελλάδα».

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί των άρθρων που αφορούν στη σύσταση ανώνυμης εταιρείας για τη διαχείριση του νερού της Θεσσαλίας, ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε ότι η σχετική αρμοδιότητα περνάει από τους Δήμους στο κράτος με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής τέτοιων κτισμάτων. «Ακόμη κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, χτίζονται αυθαίρετα», είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, χαρακτηρίζοντας επιβεβλημένη την αφαίρεση της σχετικής αρμοδιότητας από τους Δήμους, καθώς φαντάζει δύσκολο ο τοπικός άρχοντας που στην περιοχή του υπάρχουν 500 αυθαίρετα, να πρωταγωνιστήσει στην κατεδάφισή τους.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση προτεραιότητα είναι το γκρέμισμα νέων αυθαιρέτων και μετά ακραίων περιπτώσεων αυθαίρετων κτισμάτων από το παρελθόν.

Κι αυτό το νομοσχέδιο στήριξε με την ψήφο του ο ανεξάρτητος Χάρης Κατσιβαρδάς. 

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ικαρίας – «Δεν είναι ευρωπαϊκή μια χώρα που οι πολίτες πεθαίνουν από αμέλεια» (videos)

Συνάντηση Μηταράκη με τον γιο του Μπελέρη: «Η υποψηφιότητα του Φρέντυ συμβολίζει αγώνες του απανταχού Ελληνισμού για ίσα δικαιώματα και δικαιοσύνη»

Αιχμές Σπίρτζη κατά Κασσελάκη, «του εύχομαι να γίνει δύο φορές πρωθυπουργός αλλά τα εργαλεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τέτοια προοπτική»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06