search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 23:42
MENU CLOSE

Φάμελλος: Ευκαιρία ιδιωτικοποίησης του νερού για την κυβέρνηση οι πλημμύρες στη Θεσσαλία

18.04.2024 16:07
famellos

Ως πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση του νερού σε όλη τη χώρα «βλέπει» η αντιπολίτευση τη σύσταση οργανισμού με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας για τη διαχείριση των υδάτων της Θεσσαλίας που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ο Σωκράτης Φάμελλος σε παρέμβασή του ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου και κατ’ ελάχιστο του κεφαλαίου του νομοσχεδίου που αφορά την ίδρυση μιας Ανώνυμης Εταιρείας για τη διαχείριση των υδάτων της Θεσσαλίας, «να μοντέλο, επεσήμανε, που όπως έχουν δηλώσει πολλά κυβερνητικά στελέχη σκοπεύει να εφαρμόσει στη συνέχεια και σε όλη τη χώρα. 

«Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό και προσβλητικό για τους κατοίκους της Θεσσαλίας, η κυβέρνηση να επιλέγει μια μεγάλη καταστροφή ως δικαιολογία και ως ευκαιρία για να πλουτίσουν οι επιτήδειοι μέσω της ιδιωτικοποίησης του νερού», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προβλέποντας ότι «το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, καθώς έχει σοβαρά συνταγματικά προβλήματα και θα κολλήσει σε ατέρμονους δικαστικούς αγώνες».

Τα λεγόμενα του προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Περιβάλλοντος Θεόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος χαρακτήρισε «τερατώδες ψέμα»τον ισχυρισμό για οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση του νερού στην Θεσσαλία. «Τί στην ευχή κέρδος μπορεί να υπάρχει για κάποιον ιδιώτη από έναν  φορέα που είναι 100 % στο Δημόσιο και ανήκει στη γενική κυβέρνηση;», διερωτήθηκε και καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «προσπάθεια εντυπωσιασμού με στόχο να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη». 

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ανέφερε πως το νομοσχέδιο χρήζει καθολικής επαναδιαπραγμάτευσης και επαναδιαβούλευσης.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη – Στη θέση του ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Βουλή: Κόντρα Βελόπουλου – Θεοχάρη για τη συμμετοχή Μπελέρη στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο

Μείωση στον ΦΠΑ ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – «Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο ο πληθωρισμός στα τρόφιμα» λέει ο Σκρέκας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42