search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 21:07
MENU CLOSE

Αιχμές Σπίρτζη κατά Κασσελάκη, «του εύχομαι να γίνει δύο φορές πρωθυπουργός αλλά τα εργαλεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τέτοια προοπτική»

26.04.2024 14:35
spirtzis_2203_1460-820_new

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, την έμμεση υιοθέτηση από τον πρόεδρο του κόμματος του τρίπτυχου «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια», αλλά και την δήλωσή του ότι θέλει να γίνει πρωθυπουργός για δύο θητείες.

Μιλώντας στο Action 24, ο Χ. Σπίρτζης επιτέθηκε στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, λέγοντας ότι πως «όποιος προσπαθεί να καπηλευθεί είτε την Εκκλησία, είτε οποιοδήποτε δόγμα θρησκευτικό, είτε εκφράζει το αν θα πάει στην Εκκλησία, το τι πιστεύει, το τι δεν πιστεύει, είναι κάτι που φέρνει, αν θέλετε, στην πολιτική, την καπηλεία της όποιας θρησκείας, του όποιου πιστεύω. […] Αυτά είναι ζητήματα που αφορούν τον κάθε άνθρωπο. Ούτε αν θα πας στην Εκκλησία θα πρέπει να πεις, ούτε αν δεν θα πας».

Σχολιάζοντας, δε, την επαναφορά, από υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, του τρίπτυχου «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια», ο πρώην υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι το τρίπτυχο της Χούντας και της δεξιάς πολυκατοικίας. Και ο προοδευτικός κόσμος της χώρας το αντιπαλεύει από τότε που υπάρχει, διότι δίνει άλλο νόημα στην πατρίδα, από αυτό που έδινε η Χούντα των συνταγματαρχών που πούλησε την Κύπρο».

«Και το λέω αυτό, γιατί υπήρχανε για αυτό το τρίπτυχο παρατάξεις, οι οποίες παρέδωσαν αγωνιστές πατριώτες στους Γερμανούς, για να πιάσουμε την Ιστορία. Παρέδωσαν οικογένειες κατεστραμμένες για τα πιστεύω τους σε αντίθεση με τη δεξιά πολυκατοικία», υπογράμμισε, για να συμπληρώσει αιχμηρά ότι «το ότι υιοθετεί όμως κάποιος, αν μπορεί να υιοθετήσει κάποιος που είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, της Νέας Αριστεράς, οποιουδήποτε προοδευτικού και δημοκρατικού κόμματος το “πατρίς-θρησκεία-οικογένεια” σηματοδοτεί άλλα πράγματα και κατά τη γνώμη μου είναι τελείως απορριπτέο».

Ο Χ. Σπίρτζης εκτίμησε ότι «υπάρχει μια οργανωτική αρρυθμία, να το πω έτσι πολύ κομψά, στον ΣΥΡΙΖΑ για να μην καταθέσει εμπρόθεσμα υπόμνημα» κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές, ενώ για τις απόψεις του Βασίλη Κασσελάκη, είπε ότι «έχει να κάνει με προσωπικές απόψεις του ξαδέλφου του κ. Κασσελάκη, του υποψήφιού μας. Δεν νομίζω ότι εκφράζουν το κόμμα, σε καμία περίπτωση», προσθέτοντας δηκτικά ότι «εγώ είπα πολύ καθαρά ότι οι ναζιστές, οι φασίστες, οι ακροδεξιοί δεν μας ενδιαφέρουν».

Mε αφορμή τις δημοσκοπήσεις ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι «με αυτά ποσοστά που δείχνουν οι έρευνες, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ούτε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ούτε άλλο κόμμα του προοδευτικού κόσμου δεν αποτελεί το δεύτερο πόλο για τη διεκδίκηση της κυβέρνησης της χώρας» υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να γίνει μια προσπάθεια σύγκλισης των προοδευτικών κομμάτων». Τέλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι θέλει να γίνει πρωθυπουργός για δύο θητείες, ο Χ. Σπίρτζης είπε «του το εύχομαι να γίνει δύο φορές πρωθυπουργός αλλά τα εργαλεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τέτοια προοπτική».

Διαβάστε επίσης

«Καρφί» Παππά σε Τριαντόπουλο: «Θα δεχθείτε να αρθεί η ασυλία σας για το δυστύχημα των Τεμπών;»

Κόντρα ΝΔ – Ελληνικής Λύσης για τις ψήφους της Δεξιάς του Κυρίου: «Ο Αρχιεπίσκοπος υιοθετεί τα τρολ της ΝΔ»

Ηχηρό μήνυμα Ιερώνυμου με… πολλούς αποδέκτες: Δεν κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος και όποιος πολιτικός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 21:04