search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:15
MENU CLOSE

Βελόπουλος στον ΑΝΤ1: Προειδοποιήσεις προς τους βουλευτές που ψήφισαν το νόμο για το γάμο των ομόφυλων – Τι είπε για το ξύλο Γραμμένου-Φλώρου (Video)

25.04.2024 12:03
velopoulos_new

Το μήνυμα ότι οι βουλευτές που υπερψήφισαν στην Βουλή τη θεσμοθέτηση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν είναι… καλοδεχούμενοι στους ναούς τις ημέρες του Πάσχα έστειλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Απαντώντας σε ερώτηση για την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη από στέλεχος της Νίκης, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Παράκληση, παραίνεση, έκκληση έκαναν στους βουλευτές που ψήφισαν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ότι καλό θα ήταν να μην πάνε στην εκκλησία, αφού το Πάσχα είναι ιερό για τους πιστούς. Επιμένω στην παραίνεση να μην διχάσουμε πάλι τους Έλληνες. Από την στιγμή που πας αντίθετα στο δόγμα, δεν έχεις λόγο να πηγαίνεις στην Εκκλησία. Αν ήμουν αντίθετος στο Ισλάμ, δεν θα πήγαινα στο τζαμί στο Ραμαζάνι. Είναι εναντίον στην ουσία του δόγματος όποιος ψήφισε αυτόν τον νόμο, δεν ξέρω αν είναι άπιστος, ξέρω τι ψήφισε».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «εγώ ως πολιτικός προσπαθώ να προστατεύσω το πολιτικό προσωπικό της χώρας από παρόμοια συμπεριφορά. Δεν θα κάνω πίσω, το πιστεύω σας λέω. Μπορείς να πας σε οποιαδήποτε εκκλησία, να προσκυνήσεις οποιαδήποτε εικόνα, όμως επειδή θα έχει πολύ κόσμο το Πάσχα και θα είναι και κάποιοι ακραίοι, να μην προκαλέσουμε περιστατικά που θα εκθέσουν την Εκκλησία και την πολιτική. Σε μια εκκλησία το Άγιο Πάσχα δεν πας για ψηφοθηρικούς λόγους, όπως κάποιοι άθεοι πρώην πρωθυπουργοί που πήγαν με την λαμπάδα τους για να “γυρίσουν το κουμπί”», ωστόσο, πήρε αποστάσεις από τη Νίκη, λέγοντας ότι «εμείς δεν είμαστε σέχτα ή ότι άλλο, μην με συγκρίνετε με κόμματα που δεν θέλω».

Κάλυψη στον Γραμμένο

Όσον αφορά στο απαράδεκτο περιστατικό που σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, και του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δήλωσε ότι «το ιερότερο πράγμα για μένα είναι η μάνα του άλλου. Το χειρότερο δεν είναι η μπουνιά, με εξόργισε ότι ανακάτεψε την μάνα του. Όταν δεν αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεων σου, δεν αξίζει να είσαι βουλευτής. […] Ο κ. Γραμμένος είναι άνθρωπος με τρία παιδιά, οικογενειάρχης, όλοι ξέρουν ότι είναι ήπιων τόνων, είναι γνώστης πολεμικών τεχνών, είναι μποξέρ, μπορεί να έπεσε, αλλά σηκώθηκε εύκολα, έδειξε αυτοσυγκράτηση. Αυτόν τον άνθρωπο πρέπει να τον στηρίξουμε. Τι λέει το νοσοκομείο; Κάταγμα στην μύτη, κάταγμα στον ώμο… Η μύτη δεν είναι από το πέσιμο».

Μάλιστα, ο Κ. Βελόπουλος προσέθεσε ότι ο συλληφθείς βουλευτής «πήγε να τσουβαλιάσει ένα ολόκληρο κόμμα χρησιμοποιώντας την μάνα του», λέγοντας ότι «ο πατέρας του κ. Φλώρου, ήταν στο κόμμα μας, τον διαγράψαμε προ ετών. Με τον γιό δεν είχα κάποια σχέση». Επίσης, σημείωσε ότι «μετά από το περιστατικό με τον κ. Γραμμένο, ενώ μιλούσα από το βήμα, ήταν κρυμμένος στο περιστύλιο και μου έκανε χειρονομίες άσεμνες και πρόστυχες. Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της βουλής και τον έδιωξε με τις κλωτσιές η Φρουρά της Βουλής. Αυτό είναι συμπεριφορά ζούγκλας».

«Αν είχα μια στο τρισεκατομμύριο στο μυαλό μου ότι έβρισε την μάνα του, θα τον είχα διαγράψει τον κ. Γραμμένο. Από το μεσημέρι, οι δημοσιογράφοι έκαναν ένα έγκλημα: έβαζαν τον “βιαστή” να λέει ότι θέλει και ο “βιασμένος” δεν μπορούσε να μιλήσει, ενώ και η ΝΔ πήγε να στήσει ένα σκηνικό που δεν της βγήκε. Όλοι αυτοί που μίλησαν τα είπαν κάπως το πρωί και τα στρογγύλεψαν το απόγευμα. Ο αστυνομικός που ήταν μπροστά είπε ότι δεν άκουσε να βρίζει ο Γραμμένος», είπε, παρέχοντας κάλυψη στον βουλευτή του.

«Χυδαία, βάρβαρη, κτηνώδη συμπεριφορά την χαρακτήρισε ο κ. Τασούλας. Τα είπε όλα ο Πρόεδρος της Βουλής. Δεν υπάρχει λογική. Ακόμη και να σας βρίσω, δεν θα με χτυπήσετε, είναι αντικείμενο επιστημονικού φορέα η συμπεριφορά αυτή», τόνισε, ενώ έκανε και δηκτικό σχόλιο για ανάρτηση του Παύλου Μαρινάκη του 2012, στην οποία έγραφε «Τσίπρα, αν ζούσαμε στον εμφύλιο από μένα θα πήγαινες», λέγοντας ότι δεν μπορεί να μιλάει σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την βία.

Διαβάστε επίσης

Κικίλιας για το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ»: «Η φετινή αντιπυρική περίοδος θα είναι πολύ δύσκολη»

Το θρίλερ με τους Σπαρτιάτες και τα τέσσερα σενάρια για την απόφαση του Εκλογοδικείου

Γραμμένος για την επίθεση από τον Φλώρο: «Δέχτηκα γροθιά στο πρόσωπο, με έπιασε από το λαιμό και με έσυρε στο πάτωμα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:08