ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:46
MENU CLOSE

Γεμιστές ντομάτες

15.05.2015 12:50

Πεντανόστιμες γεμιστές ντομάτες με ρύζι που έχουμε ήδη βράσει λιγάκι για να πετύχουμε μια πολύ απαλή γεύση.

Πεντανόστιμες γεμιστές ντομάτες με ρύζι που έχουμε ήδη βράσει λιγάκι για να πετύχουμε μια πολύ απαλή γεύση.

 

10 ντομάτες ώριμες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κ.σ. δυόσμο ξερό

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

10 κ.σ. ρύζι καρολίνα

Αλάτι

πιπέρι

1 κ.γ. κοφτή ζάχαρη

Λίγη τριμμένη φρυγανιά για το πασπάλισμα

2-3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες

 

Πλένουμε καλά τις ντομάτες, κόβουμε το καπάκι τους με προσοχή, χωρίς να το βγάλουμε όλο. Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τη σάρκα κάθε ντομάτας και την λιώνουμε στο multi. Δε θέλουμε να γίνει εντελώς νερουλή.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο και τα ¾ της σάρκας από τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει, προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για 8-10 λεπτά, σε μεσαίο φωτιά.

Με τη μύτη ενός μικρού κουταλιού, βάζουμε λίγη ζάχαρη στον πάτο κάθε ντομάτας. Τις γεμίζουμε με το ρύζι, τις σκεπάζουμε με το καπάκι τους και τις τοποθετούμε στο ταψί.

Προσθέτουμε και τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε κάθε ντομάτα με λίγη τριμμένη φρυγανιά. Περιχύνουμε το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στους 200ο C, στις αντιστάσεις για περίπου μία ώρα. 

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:46
Exit mobile version