ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:40
MENU CLOSE

Βούτσης: Η κυβέρνηση δεν εργάζεται για το σενάριο της χρεοκοπίας

12.06.2015 10:10

Για την επίτευξη συμφωνίας και όχι για το σενάριο της χρεοκοπίας εργάζεται η κυβέρνηση, διαβεβαίωσε ο ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης.

Για την επίτευξη συμφωνίας και όχι για το σενάριο της χρεοκοπίας εργάζεται η κυβέρνηση, διαβεβαίωσε ο ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm 97,8.

«Εργαζόμαστε για μια συμφωνία και δεν εργαζόμαστε για να προετοιμάσουμε το σενάριο της χρεοκοπίας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει τέτοια εντολή και δεν είναι πολιτικά έτοιμη για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

«Η δήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι πολιτική», σχολίασε ο Νίκος Βούτσης και δήλωσε ότι η επικινδυνότητα για τη μη επίτευξη συμφωνίας αυξάνεται όταν τίθενται συνεχώς καινούρια ζητήματα σε μια φάση που προστίθενται συγκλίσεις.

Παράλληλα, ο υπουργός επισήμανε την απουσία διάταξης για την αναδιάρθρωση του χρέους και για τη μείωση της τιμής του, ενώ για την περίπτωση, κατά την οποία η διαπραγμάτευση δεν «πάει καλά» τόνισε:

«Θα βρεθούν και εναλλακτικές λύσεις. Ακόμη και αν δεν πάει καλά να μπορούμε να βρούμε τις διορίες και τις προϋποθέσεις για να παρατείνουμε αυτή τη συζήτηση».

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:39
Exit mobile version