ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 14:47
MENU CLOSE

Μήνυμα αλληλεγγύης και τήρησης των συμφωνηθέντων από τον Φάιμαν

16.06.2015 05:42

«Ναι στην αλληλεγγύη με την Ελλάδα, αλλά η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος» είναι το μήνυμα που φέρνει στην Αθήνα, όπου φθάνει σήμερα για διήμερη επίσκεψη, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

«Ναι στην αλληλεγγύη με την Ελλάδα, αλλά η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος» είναι το μήνυμα που φέρνει στην Αθήνα, όπου φθάνει σήμερα για διήμερη επίσκεψη, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, όπως δήλωσε τη Δευτέρα στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) η εκπρόσωπός του, Σουζάνα Ενκ, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που θα εγγυάται στους επενδυτές ότι η χώρα θα είναι και μετά από ένα χρόνο μέλος της Ευρωζώνης», τόνισε σε δηλώσεις του, το μεσημέρι της Τρίτης στη Βιέννη, μετά το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

Προειδοποιώντας για τον «ορατό κίνδυνο υποβόσκουσας εξοικείωσης με την ιδέα ενός Grexit», ο καγκελάριος επισήμανε ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα έχει ως σκοπό και «να δείξουμε ότι δεν ενδιαφερόμαστε για ένα Grexit».

Ο Αυστριακός καγκελάριος είναι ο πρώτος αρχηγός κυβέρνησης χώρας-μέλους της Ευρωπαικής Ενωσης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο, ο οποίος από την πλευρά του είχε πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψή του σε κοινοτική πρωτεύουσα στη Βιέννη, στις 9 Φεβρουαρίου, έπειτα από πρόσκληση του Βέρνερ Φάιμαν.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 14:46
Exit mobile version