ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 02:16
MENU CLOSE

Φτερούγες κοτόπουλου με σως μπάρμπεκιου

13.07.2015 12:30

Λίγο η ζέστη, λίγο η ανησυχία των ημερών, καμία νοικοκυρά δε θέλει να περνάει όλη της τη μέρα κλεισμένη στην κουζίνα. Επιλέγουμε να φτιάξουμε φαγάκι που σε μισή ωρίτσα είναι έτοιμο να ταΐσει τους αγαπημένους μας.

Υλικά:

1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μουστάρδα

4 κ.σ. κέτσαπ

½ κ. γλ. ταμπάσκο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

1 κ.σ. worcestershire σος

Λίγη ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις φτερούγες και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα.

Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τις φτερούγες μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα από όλες τις πλευρές. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε χαρτί για να απορροφηθεί το λάδι.

Σε μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Κατόπιν, προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κέτσαπ, τη ζάχαρη, το ταμπάσκο, την  worcestershire sauce και τη ρίγανη και αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε και τις φτερούγες κοτόπουλου και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν με τη σάλτσα για άλλα 5 λεπτά.

Ιδανικά, τις σερβίρουμε με ρύζι.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 01:44
Exit mobile version