ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:32
MENU CLOSE

Ο Πάπας έστειλε στη διαμαρτυρία για το κλίμα τα… μοκασίνια του

01.12.2015 05:39

Ο Πάπας Φραγκίσκος που στο παρελθόν έχει εκφράσει πολλές φορές την ανησυχία του για την κλιματική αλλαγή, δεν θα μπορούσε να λεέιπει από τημεγάλη διαδήλωση που διοργάνωσαν ακτιβιστές στο Παρίσι. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος που στο παρελθόν έχει εκφράσει πολλές φορές την ανησυχία του για την κλιματική αλλαγή, δεν θα μπορούσε να λεέιπει από τημεγάλη διαδήλωση που διοργάνωσαν ακτιβιστές στο παρίσι. Όμως ο ίδιος βρίσκεται στην Αφρική. Έτσι λοιπόν σε αυτή την πρωτότυπη διαμαρτυρία, καθώς οι πορείες είχαν απαγορευθεί στο Παρίσι μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ο Πάπας έστειλε αυτό που έπρεπε: τα παπούτσια του.

Ανάμεσα στα περίπου 20.000 ζευγάρια, που τοποθετήθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας του Παρισιού, ως εναλλακτική μορφή διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή, με αφορμή τη Σύνοδο για το Κλίμα στη γαλλική πρωτεύουσα, ήταν και τα μοκασίνια του Ποντίφικα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε ένα ζευγάρι μαύρα μοκασίνια για τη διαμαρτυρία, ενώ και ο γ.γ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν συμμετείχε στέλνοντας στην πλατεία Δημοκρατίας ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:29
Exit mobile version