search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:43
MENU CLOSE

Νίκος Παπανδρέου: «Το κόστος ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής να επιμερίζεται δίκαια στους Ευρωπαίους αγρότες»

24.04.2024 19:06
nikos-papandreou

«Το κόστος της ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος πρέπει να επιμερίζεται δίκαια σε όλους και όχι να επιβαρύνει δυσανάλογα τους Ευρωπαίους αγρότες» δήλωσε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝ.ΑΛ, Νίκος Παπανδρέου.

Η δήλωση που έκανε αναλυτικά έγινε μετά την υπερψήφιση της απλοποίησης των κανόνων της ΚΑΠ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση στο Στρασβούργο, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των αγροτών, ενέκρινε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την πρόταση της Επιτροπής για απλούστευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Πρόκειται για μία απόφαση – σταθμό, αφού συμβάλλει στην ισορροπία μεταξύ εξασφάλισης μεγαλύτερης ευελιξίας για τους αγρότες και τα κράτη- μέλη και ελάφρυνσης του διοικητικού φόρτου, ενώ βοηθά τους αγρότες να αφομοιώσουν καλύτερα την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Οι αγρότες, χωρίς να αμφισβητούν τις περιβαλλοντικές παραμέτρους της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, απαιτούν μια πιο δίκαιη μετάβαση, ώστε να ανταποκριθούν στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το κόστος της ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος πρέπει να επιμερίζεται δίκαια σε όλους και όχι να επιβαρύνει δυσανάλογα τους Ευρωπαίους αγρότες. Παρέχοντας χαλάρωση σε ορισμένες περιβαλλοντικές απαιτήσεις, διευκολύνουμε τον καθημερινό τους αγώνα. Μόνο έτσι δε θα μείνει κανείς πίσω».

Διαβάστε επίσης:

Αιχμές Απόστολου Κακλαμάνη κατά ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στον αποκλεισμό των Σπαρτιατών

Live η παρουσίαση του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» της Πολιτικής Προστασίας – Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Καρέ καρέ ο πρωτοφανής ξυλοδαρμός στη Βουλή – Με κάταγμα στη μύτη και νάρθηκα στο χέρι ο Γραμμένος, στην Ευελπίδων αναμένεται να οδηγηθεί ο Φλώρος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:43