ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:43
MENU CLOSE

Κατρούγκαλος: Η μαγκούρα του Γκόρτσου είναι σύμβολο μικροπολιτικής

12.02.2016 13:44
Τα επεισόδια κατά την διάρκεια των σημερινών αγροτικών κινητοποιήσεων σχολίασε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος

 

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει με τους αγρότες και εκτίμησε ότι θα έρθουν τελικά στο τραπέζι του διαλόγου καθώς «η συντριπτική πλειονότητα των αγροτών θα συζητήσει γιατί στόχος είναι η ανάταξη της οικονομίας μας».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι: «αγροτικούς συνεταιρισμούς τους καταντήσατε ‘συνώνυμα της λαμογιάς’. Μας τα κληρονομήσατε και μας εγκαλείτε ότι δεν μπορούμε να τα μαζέψουμε».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας είπε: «Ας ξεκινήσω με το αν πράγματι στέλνουμε στο εκτελεστικό απόσπασμα τους αγρότες ή αν προετοιμάζουμε ασφαλιστικό Αρμαγεδδώνα. Πριν μιλήσω για τον πυρήνα της ερώτησης σας, να σας θυμίσω ότι εσείς πραγματικά διαλύσατε τον πρωτογενή τομέα. Μάλιστα, θεσμούς που θα μπορούσαν να ήταν πρωταγωνιστές της κοινωνικής οικονομίας, όπως είναι οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, τους καταντήσατε συνώνυμα της λαμογιάς και του πλουτισμού «ημετέρων». Και σε αυτόν τον τομέα, λοιπόν, ενώ κληρονομήσαμε τα δικά σας σπασμένα και των άλλων δεκαετιών του δικομματισμού, μας εγκαλείτε τώρα γιατί δεν μπορούμε να τα μαζέψουμε στον έναν χρόνο που είμαστε στην εξουσία».

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:39
Exit mobile version