search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:45
MENU CLOSE

Πώς ο περιοριστικός όρος των 50 μέτρων για τον Φλώρο μπορεί να τον αφήσει εκτός… Βουλής – Γρίφος η τήρησή του

26.04.2024 06:53
floros-12

Από μακριά και με τα κιάλια θα βλέπει στο εξής τη Βουλή ο Κωνσταντίνος Φλώρος μετά τον περιοριστικό όρο που του επιβλήθηκε να μην πλησιάζει σε ακτίνα 50 μέτρων τον Βασίλη Γραμμένο.

Η συνύπαρξη των δυο τους στο Κοινοβούλιο είναι αδύνατη μιας και οι αποστάσεις, ειδικά στην αίθουσα της Ολομέλειας είναι μικρότερες των 50 μέτρων με κανέναν να μην δείχνει διατεθειμένος να πιάσει χαρτί, μολύβι και … υποδεκάμετρο για να μετρά τα βήματα και την απόσταση που πρέπει να τους χωρίζει. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε, η φράση του Κώστα Τασούλα σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους πως «πρακτικά δεν υπάρχει λύση», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως η λύση είναι μόνον μία: Να μην πατάει το πόδι του στη Βουλή ο Κωνσταντίνος Φλώρος. 

Το θέμα μονοπώλησε τις συζητήσεις στα πηγαδάκια στο καφενείο και τους διαδρόμους, με βουλευτές να συνηγορούν στη «μια λύση» σχολιάζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μπαίνει ο ένας και να βγαίνει ο άλλος ή να «παραφυλάει» ο Φλώρος πότε θα φύγει ο Γραμμένος για να περάσει την πόρτα της Βουλής, ούτε φυσικά να υπάρξει κάποιου είδους alarm που θα «ανάβει» πορτοκαλί όταν πλησιάζουν στα 30 μέτρα και κόκκινο όταν η απόσταση μεταξύ τους είναι μικρότερη των δέκα μέτρων. 

«Είναι δικό του θέμα, εγώ δεν πρόκειται να βάλω λουρί στον Βασίλη Γραμμένο, ο οποίος είναι το θύμα της επίθεσης για να βλέπω που πηγαίνει» σχολίασε ο Κώστας Τασούλας, τονίζοντας ότι εν αντιθέσει με τον Κωνσταντίνο Φλώρο στον οποίο επιβλήθηκε ο συγκεκριμένος περιοριστικός όρος, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μπορεί να κινείται ελεύθερα. 

Ο υπό επιτήρηση πρώην Σπαρτιάτης για όσο διάστημα παραμένει βουλευτής, καθώς είναι πιθανό το σενάριο ακύρωσης της εκλογής του ιδίου και άλλων δέκα συναδέλφων του που εξελέγησαν με το κόμμα του Βασίλη Στίγκα από το Εκλογοδικείο θα επιδιώξει –σύμφωνα με πληροφορίες – συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής για την εξεύρεση λύσης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πάντως, πως αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει φως στην άλλη άκρη του τούνελ και γι΄ αυτό ενδέχεται να ζητήσει αλλαγή των περιοριστικών όρων. 

Ο Κώστας Τασούλας πάντως, διερωτήθηκε με νόημα μήπως ο περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε αποτελεί επί της ουσίας απόφαση για παράταση του χρονικού διαστήματος αποκλεισμού του Κωνσταντίνου Φλώρου από τη Βουλή. 

Σε κάθε περίπτωση ο Κωνσταντίνος Φλώρος είναι τιμωρημένος με 15 εργάσιμες ημέρες αποβολής από τις εργασίες της Βουλής, δηλαδή για τρεις εβδομάδες και περικοπή κατά 50% της βουλευτικής αποζημίωσης. 

Οι αλλαγές που έρχονται θα είναι αυστηρότερες, αλλά όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με νομικούς και συνταγματολόγους, δεν θα ληφθούν εν θερμώ. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις, όπως για παράδειγμα, στον αποκλεισμό βουλευτή που έχει υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα από τις εργασίες για δύο μήνες αντί για 15 ημέρες και περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης ακόμα και για 5 μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Ένταλμα σύλληψης για τον κορυφαίο σκακιστή Γκάρι Κασπάροφ – Τι απαντά ο ίδιος

Κουτσούμπας: Συνεχίζει την περιοδεία του στη Νέα Υόρκη μετά τον Καναδά – Συναντήσεις με εργαζομένους της Amazon κι Ελπιδοφόρο

Κασσελάκης για Φλέσσα: Παραμένει υποψήφια του Μητσοτάκη παρά την αποτρόπαια δήλωση – Δεν είμαστε όλοι συνένοχοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:44