search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:46
MENU CLOSE

Ρωσία: Ένταλμα σύλληψης για τον κορυφαίο σκακιστή Γκάρι Κασπάροφ – Τι απαντά ο ίδιος

25.04.2024 19:11
KASPAROV
AP

Στην ερήμην σύλληψη του θρυλικού πρώην πρωταθλητή σκακιού Γκάρι Κασπάροφ προχώρησε η Ρωσία, που τον κατηγορεί για τρομοκρατία και για πράκτορα ξένων συμφερόντων. Ο ίδιος προχώρησε σε μια αιχμηρή ανάρτηση σχολιάζοντας το γεγονός.

Σύμφωνα με το δικαστήριο της πόλης Syktyvkar, που είναι η μεγαλύτερη πόλη στη βορειοδυτική περιοχή Κόμι της Ρωσίας, ο θρυλικός σκακιστής συνελήφθη ερήμην, όπως και το πρώην μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου Gennady Gudkov, τον συνιδρυτή του Φόρουμ Ελεύθερη Ρωσία Ivan Tyutrin – το φόρουμ έχει χαρακτηριστεί ως ανεπιθύμητη οργάνωση στη χώρα- και την πρώην περιβαλλοντική ακτιβίστρια Yevgenia Chirikova.

Οι τέσσερις κατηγορούνται για ίδρυση και ηγεσία τρομοκρατικής εταιρείας, τη χρηματοδότηση τρομοκρατικής δραστηριότητας και τη δημόσια δικαίωσή της, αναφέρει το δικαστήριο, όπως μετέδωσε το TASS. «Το δικαστήριο έκανε δεκτές τις αιτήσεις των ανακριτικών οργάνων για την προφυλάκιση των Κασπάροφ, Gudkov, Chirikova και Tyutrin ως μέτρο περιορισμού».

Ο Κασπάροφ απάντησε στην περίεργη δήλωση σύλληψης του δικαστηρίου σε μια δηκτική ανάρτηση στις 24 Απριλίου. «Η ερήμην σύλληψη είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο έχω συλληφθεί ποτέ «ανέφερε προσθέτοντας: «Καλή παρέα, επίσης. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας είναι εξίσου τιμητικό το γεγονός ότι το κράτος τρόμου του Πούτιν ξοδεύει χρόνο σε αυτό που διαφορετικά θα πήγαινε σε διώξεις και δολοφονίες».

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Κατεβαίνουν σε απεργία οι δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης αντιδρώντας στον ασφυκτικό έλεγχο της κυβέρνησης Μελόνι

Βρετανία: Χάος στα αεροδρόμια – Tεράστιες ουρές και καθυστερήσεις από τεχνικό πρόβλημα στον έλεγχο διαβατηρίων

Πέδρο Σάντσεθ: Οι Ισπανοί εισαγγελείς ζητούν την αρχειοθέτηση της υπόθεσης κατά της συζύγου του – Πιθανόν ψευδείς οι ισχυρισμοί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07