search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:02
MENU CLOSE

Μήνυμα Πούτιν στα ελληνικά μέσω ρωσικής πρεσβείας: Οι συνέπειες για τους πιθανούς επεμβαίνοντες θα είναι πολύ τραγικές

09.04.2024 20:31
putin_283

Μήνυμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στα ελληνικά μεταφέρει ο λογαριασμός της ρωσικής πρεσβείας στη χώρα μας, στα social media, στο οποίο κάνει λόγο για την πιθανότητα αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, το μήνυμα του Πούτιν εμπεριέχει μια προειδοποίηση προς εκείνους που σκέφτονται επέμβαση καθώς επισημαίνει πως οι συνέπειες θα είναι τραγικές.

Η ανάρτηση

«Η Δύση χωρίς καμία ντροπή δηλώνει ότι η Ρωσία δήθεν σκοπεύει να επιτεθεί στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα οι ίδιοι οι δυτικοί επιλέγουν τους στόχους για να χτυπήσουν το έδαφός μας. Γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο αποστολής των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία».

Παράλληλα, η ρωσική πρεσβεία επισυνάπτει μία εικόνα που δείχνει τον Πούτιν και το αυστηρό μήνυμά του:

«Θυμόμαστε τη μοίρα εκείνων που κάποτε έστειλαν τα στρατεύματά τους στη χώρα μας. Αλλά τώρα οι συνέπειες για τους πιθανούς επεμβαίνοντες θα είναι πολύ πιο τραγικές».

Την ίδια ώρα σύμφωνα με δημοσίευμα του Newsweek που επικαλείται ελληνικά ΜΜΕ, η Ελλάδα θα μπορούσε να μεταφέρει έως και 32 μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, καθώς το Κίεβο περιμένει το πρώτο από τα δυτικής κατασκευής αεροσκάφη να φτάσει τις επόμενες εβδομάδες.

«Είναι “σχεδόν βέβαιο” ότι η Αθήνα θα μεταφέρει τα γρήγορα αεροσκάφη στο Κίεβο, ανέφερε η ελληνική έκδοση του Newsbreak , προσθέτοντας ότι η Ουκρανία θα μπορούσε επίσης να λάβει 24 γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5», αναφέρεται στο δημοσίευμα του Newsweek.

Πηγές ΥΕΘΑ: Κανένα ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία

Με αφορμή δημοσίευμα σχετικά με τα ελληνικά F-16 πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι ουδέν ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία υπάρχει.

«Όλα τα άλλα αποτελούν ακατάσχετη σεναριολογία», σχολίαζαν περαιτέρω οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται πως επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το δημοσίευμα για αποστολή 32 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της βοήθειας των συμμάχων στον πόλεμο με την Ρωσία.

Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση ασκεί ανεύθυνη και αδιαφανή εξωτερική πολιτική και την καλεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το σημερινό δημοσίευμα του διεθνούς δικτύου Newsweek, στο οποίο αναφέρεται ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να προβεί στην αποστολή 32 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, συνιστά μια ακόμη ανησυχητική ένδειξη για την αδιαφανή και ανεύθυνη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση υπό το δόγμα του ‘’δεδομένου συμμάχου’’, ζημιώνοντας έτσι πολλαπλώς τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει άμεσα το εν λόγω δημοσίευμα, καθώς και να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό εάν έχει προχωρήσει σε σχετικές συμφωνίες με την ουκρανική πλευρά, ιδίως όσον αφορά την ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας, καθώς και τις συνέπειες που θα έχουν αυτές σε βάρος της άμυνας της χώρας, ιδίως στα νησιά».

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με τον οίκο Christie’s: Έβγαλε σε δημοπρασία ελληνικές αρχαιότητες που συνδέονται με αρχαιοκαπηλία

Ώρα μηδέν για τη σφαγή στη Ράφα: «Καμία δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να μας σταματήσει» διαμηνύει κυνικά ο Νετανιάχου

«Έφυγε» ο φυσικός Πίτερ Χιγκς – Έμεινε… ορφανό το «σωματίδιο του Θεού»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34