ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:03
MENU CLOSE

Ολλανδία: Νόμιμη ευθανασία 20χρονης – θύματος σεξουαλικής κακοποίησης διότι έπασχε από ανίατη κατάθλιψη (Photos)

11.05.2016 13:17

Θανατηφόρα ένεση δόθηκε σε μια 20χρονη κοπέλα, ή οποία υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην παιδική της ηλικία, στην Ολλανδία διότι οι γιατροί είπαν ότι δεν υπήρχε «κάποια προοπτική ή ελπίδα γι’ αυτήν».

Θανατηφόρα ένεση δόθηκε σε μια 20χρονη Ολλανδή, ή οποία υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην παιδική της ηλικία.

Οι γιατροί εκτίμησαν ότι ότι δεν υπήρχε «κάποια προοπτική ή ελπίδα γι’ αυτήν».

Η γυναίκα, σύμφωνα με την ολλανδική νομοθεσία,  επιτρεπόταν να πεθάνει με ευθανασία γιατί πάλευε να ξεπεράσει το μετα-τραυματικό της στρες δίχως επιτυχία.

Οι γιατροί ανέφεραν ότι είχε ανορεξία, χρόνια κατάθλιψη και τάσεις αυτοτραυματισμού ύστερα από δέκα χρόνια κακοποίησης.

Ο ψυχίατρός της δήλωσε ότι «Δεν υπήρχε καμία προοπτική ή ελπίδα γι’ αυτήν. Η ασθενής βίωσε τον πόνο της ως αφόρητο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα κακοποιούταν σεξουαλικά από 5 έως και 15 ετών. Ξεκίνησε να εμφανίζει ψυχολογικά προβλήματα πριν 15 χρόνια. Αρχικά εμφάνισε σημάδια βελτίωσης ωστόσο μετά από πολύχρονη παρακολούθηση η κατάστασή της κρίθηκε απελπιστική.

Ο Βρετανός βουλευτής Ρόμπερτ Φλέλλο δήλωσε: «Σχεδόν στέλνει το μήνυμα ότι αν είσαι θύμα κακοποίησης και ως αποτέλεσμα πάσχεις από ψυχική ασθένεια, τιμωρείσαι με θάνατο, ότι η τιμωρία για το έγκλημα του να είσαι θύμα είναι ο θάνατος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νόμοι για την ευθανασία εισήχθησαν στην Ολλανδία το 2002 και ότι μέχρι το 2015 έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 5.500 υποβοηθούμενες αυτοκτονίες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:55
Exit mobile version