Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Η κουρδική οργάνωση «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» (TAK), ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που έγινε στις 7 Ιουνίου στην Κωνσταντινουπολη.
Η κουρδική οργάνωση «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» (TAK), ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που έγινε στις 7 Ιουνίου στην Κωνσταντινουπολη. Τα «Γεράκια» είναι μια κουρδική οργάνωση που αν και πρόσκειται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) εντοίτις ακολουθούν διαφορετική γραμμή πλέυσης.
Η TAK διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας και προειδοποιεί ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον ασφαλής για τους ξένους τουρίστες.
«Στις 7 Ιουνίου το πρωί, πραγματοποιήσαμε μια επίθεση κατά της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των ταραχών (…) για να εκδικηθούμε για τον βρώμικο πόλεμο που διεξάγεται στο Κουρδιστάν από τις τουρκικές δυνάμεις», διευκρινίζει η οργάνωση αυτή στην ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της, στην οποία προειδοποιεί επίσης τους ξένους τουρίστες.
Η επίθεση αυτή με ένα αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 11 ανθρώπων, έγινε εναντίον οχήματος της αστυνομίας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης κατά τις ώρες αιχμής του πρωινού της περασμένης Τρίτης κοντά σε μια τουριστική περιοχή της πόλης, ένα πανεπιστήμιο και το γραφείο του δημάρχου.
Πρόκειται για την τέταρτη φορά που η ΤΑΚ αναλαμβάνει την ευθύνη για μεγάλης κλίμακας επίθεσης αυτοκτονίας από τον Φεβρουάριο.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.