ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:30
MENU CLOSE

Λονδίνο: Ποια παπούτσια να αποφύγετε αν θέλετε να δουλέψετε στο Σίτι - Έκθεση της βρετανικής κυβέρνησης (!)

01.09.2016 13:31

 

“Προκαλεί σοκ το γεγονός ότι ορισμένοι μάνατζερ συνεχίζουν να κρίνουν τους υποψηφίους περισσότερο από το γεγονός ότι φορούν καφέ παπούτσια με κοστούμι, παρά από το ταλέντο τους ή τις δυνατότητές τους”, αναφέρει ο πρόεδρος της επιτροπής για την κοινωνική κινητικότητα Άλαν Μίλμπερν.

Έτσι ένας υποψήφιος άκουσε να του λένε πως “είστε λαμπρός, αλλά όχι του τύπου μας (…) η γραβάτα σας … κάπως υπερβολικά φανταχτερή”, επισημαίνεται στην έκθεση της επιτροπής.

Οι τράπεζες επενδύσεων “δεν προσλαμβάνουν νέους που προέρχονται από μη προνομιούχα περιβάλλοντα επειδή στρατολογούν από ένα μικρό ελιτίστικο περιβάλλον” προερχόμενο από 6 ή 7 πανεπιστήμια με κύρος και “προσλαμβάνουν ανθρώπους με τους οποίους μοιράζονται την ίδια κουλτούρα”, υπογραμμίζεται στη μελέτη.

Ο τρόπος ομιλίας, η προφορά, η ενδυμασία και η συμπεριφορά μετρούν επίσης όσο οι γνώσεις και οι ικανότητες, αναφέρεται στην έκθεση. Έτσι, για τις θέσεις εργασίας που φέρνουν τον εργαζόμενο σε επαφή με πελάτες, οι υποψήφιοι “των οποίων η εκπαίδευση και η ζωή δείχνουν πως αγνοούν τους ενδυματολογικούς κανόνες” βρίσκονται πιθανόν σε μειονεκτική θέση, σύμφωνα με την επιτροπή.

Η έκθεση καλεί τους τραπεζίτες να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να διευρύνουν την κοινωνική παλέτα στις προσλήψεις που κάνουν.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:30
Exit mobile version