ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:59
MENU CLOSE

Δικτάτορας Αφρικανικής χώρας κατηγορείται για κανιβαλισμό

12.09.2016 06:47

 

Συγκεκριμένα, δολοφόνησε τον τότε δικτάτορα, τον θείο του, ο οποίος  για να ανέβει στην εξουσία είχε πρώτα εξολοθρεύσει όλη την οικογένεια του Nguema.

Η χώρα, αν και εξαιτίας του πετρελαίου είναι η πλουσιότερη κατά κεφαλήν χώρα της Αφρικής, δεν είναι ευρέως γνωστή, παρά μόνο για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, οι οποίες εν πολλοίς οφείλονται στο δικτάτορα Nguema.

Το απολυταρχικό καθεστώς δεν δέχεται καμία φωνή διαμαρτυρίας ενώ ελάχιστοι είναι οι πολιτικοί του αντίπαλοι οι οποίοι καταφέρνουν να φύγουν από τη χώρα.

Ένας εξ αυτών, ο Severo Moto, δήλωσε σε συνέντευξη του πως ο Nguema είναι κανίβαλος. Τον κατηγόρησε μάλιστα πως τρώει συγκεκριμένα μέρη από τους αντιπάλους του. Για παράδειγμα έφερε έναν αστυνομικό διοικητή ο οποίος είχε αντιταχθεί στον Nguema και κατέληξε νεκρός, με τον εγκέφαλο του νεκρού να λείπει. Υπάρχουν επίσης μαρτυρίες για άλλους πολιτικούς του αντιπάλους, τους οποίους έγδαρε νεκρούς.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως πάσχει από καρκίνο του προστάτη, αν και δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Ο 46χρονος γιος του, ο οποίος τώρα είναι ο αντιπρόεδρος, θα είναι ο διάδοχος του.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:58
Exit mobile version