Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on Google
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η «Τειρεσίας Α.Ε», τον περασμένο μήνα οι ακάλυπτες επιταγές σε τεμάχια διαμορφώθηκαν σε 2.112 και σε αξία ξεπέρασαν τα 215,4 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου η αξία των ακάλυπτων επιταγών να ξεπεράσει τα 574,378 εκατ. ευρώ.
Αν σε αυτό ποσό προστεθούν και οι απλήρωτες συναλλαγματικές, τότε συνολικά τα «φέσια» του Αυγούστου εκτοξεύονται στα περίπου 220 εκατ. ευρώ και του οκταμήνου ξεπερνούν τα 610 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τειρεσία, σε τεμάχια οι ακάλυπτες επιταγές σημείωσαν αύξηση 22,86% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ σε αξία τα «φέσια» αυξήθηκαν κατά περίπου 8%.
Αξίζει να σημειωθεί, και αυτό είναι ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία και η αγορά, ότι η αξία των ακάλυπτων επιταγών τον φετινό Αύγουστο ξεπέρασε τα «φέσια» του συνόλου του 2015. Σημειώνεται ότι πέρυσι σε επίπεδο 12μήνου η αξία των ακάλυπτων επιταγών άγγιξε τα 207,863 εκατ. ευρώ.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η επίδοση του φετινού Αυγούστου είναι η δεύτερη χειρότερη που καταγράφεται από το 2011, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι η αξία των ακάλυπτων επιταγών του φετινού οκταμήνου ξεπέρασε τα φέσια όλου του 2013.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.