search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.09.2025 10:37
MENU CLOSE

Πίσω στον Ψυχρό Πόλεμο: Διακοπή των συνομιλιών ΗΠΑ-Ρωσίας για τη Συρία

03.10.2016 17:46
Πίσω στον Ψυχρό Πόλεμο: Διακοπή των συνομιλιών ΗΠΑ-Ρωσίας για τη Συρία - Media
 
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διμερείς συνομιλίες με τη Ρωσία για το ζήτημα της εκεχειρίας στη Συρία.
 
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξήγησε ότι αποχωρεί από τις συνομιλίες επειδή η Ρωσία δεν τήρησε συμφωνία για την επανέναρξη της εκεχειρίας και τη διασφάλιση διαρκούς ανθρωπιστικής βοήθειας στις υπό πολιορκία πόλεις.
 
Στο πλαίσιο της αποχώρησης των ΗΠΑ από τις συνομιλίες, αποχωρεί και προσωπικό που συμμετείχε στη δημιουργία ρωσο-αμερικανικού κέντρου, το οποίο θα συντόνιζε τη στρατιωτική δράση και τις πληροφορίες, αν επικρατούσε η εκεχειρία.
 
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ζητήσει από τη Μόσχα να σταματήσουν οι επιθέσεις των δυνάμεων του Άσαντ στο Χαλέπι, ωστόσο η ρωσική πλευρά δεν είχε δώσει απάντηση και η αιματοχυσία συνεχίστηκε.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.09.2025 10:36