ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 04:27
MENU CLOSE

Η WADA «απαντά» στους χάκερ: Αλλοίωσαν τα στοιχεία που υπέκλεψαν

06.10.2016 08:03

 

Η WADA έχει τονίσει ότι οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα διοίκησης και διαχείρισης αντι-ντόπινγκ (ADAMS) μέσω ενός προγράμματος που δημιούργησε η  ΔΟΕ για τους Αγώνες του Ρίο.
Σύμφωνα με την WADA, ο λογαριασμός, περιλαμβάνει εμπιστευτικά ιατρικά δεδομένα, όπως εξαιρέσεις  λόγω θεραπευτικής χρήσης, οι οποίες εκδίδονται από τις αθλητικές ομοσπονδίες και εθνικούς οργανισμούς αντι-ντόπινγκ, προκειμένου να επιτρέπεται στους αθλητές να λαμβάνουν ορισμένες ουσίες.

«Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της έρευνάς της, η WADA διαπίστωσε πως δεν αντανακλούν με ακρίβεια τα στοιχεία της ADAMS, όλα τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την ομάδα χάκερ. Ως προτεραιότητα είναι να ενθαρρύνουμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επικοινωνήσουν με την WADA , εάν αντιληφθούν τυχόν ανακρίβειες στα δεδομένα που έχουν κυκλοφορήσει,» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η WADA έχει έλθει σε επαφή με τους εθνικούς οργανισμούς αντι-ντόπινγκ και διεθνείς ομοσπονδίες των οποίων οι αθλητές έχουν εμπλακεί, ενώ πιστεύει ότι οι επιθέσεις έγιναν σε αντίποινα για τις έρευνες του οργανισμού σχετικά με την κρατική χορηγία ντόπινγκ στη Ρωσία.

 

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58
Exit mobile version