ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:00
MENU CLOSE

Nέος ισχυρός σεισμός 6,5 ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία - Εικόνες καταστροφής- Δύο τραυματίες (Videos)

30.10.2016 07:00

 

Ο σεισμός που έπληξε την κεντρική Ιταλία ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών, όπως μετέδωσε η δημόσια ιταλική τηλεόραση RAI επικαλούμενη το ιταλικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ήταν 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS αναθεώρησε σε 6,6 βαθμούς το μέγεθος του σεισμού που έπληξε σήμερα την κεντρική Ιταλία, από 7,1 βαθμούς που είχε ανακοινώσει νωρίτερα, και το εστιακό βάθος του σε 1,5 χιλιόμετρο από 108 χιλιόμετρα που είχε ανακοινώσει νωρίτερα.

Το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν στην πόλη Νόρτσα στην περιφέρεια της Περούτζα, περιοχές που είχαν πληγεί στον μεγάλο σεισμό του Αυγούστου, αλλά και της προηγούμενης Τετάρτης 26 Οκτωβρίου. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την κεντρική Ιταλία, με τους ανθρώπους να βγαίνουν έντρομοι στους δρόμους ακόμα και στο κέντρο της Ρώμης. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες κτίρια έχουν καταρρεύσει, καπνός και σκόνη βγαίνει από ερείπια όπως εξάλλου ανακοίνωσε και η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα..

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού που έτσι κι αλλιώς όλες αυτές τις μέρες είναι “παρών” στις πληγείσες περιοχές της Κεντρικής Ιταλίας.
Συγκλονίζει ο Δημάρχος της Ussita, Marco Rinaldi με τη μαρτυρία του καθώς ανέφερε χαρακτηριστικά: “Βλέπω στήλες, και καπνούς, συντρίμμια και μια καταστροφή μέσα στην καταστροφή. Κοιμόμουν στο αυτοκίνητο μου, είδα την κόλαση”!

Αυτή τη στιγμή κλιμάκια του κρατικού μηχανισμού βρίσκονται επί τόπου και γίνεται καταγραφή των νέων ζημιών.

Δυο άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά από τον σεισμό στο χωριό Αματρίτσε της κεντρικής Ιταλίας, που είχε πληγεί από τον σεισμό της 24ης Αυγούστου.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Rai, τρεις άνθρωποι απεγκλωβίσθηκαν από τα συντρίμμια στο χωριό Τολεντίνο, στην περιφέρεια Μάρκε. Είναι καλά και φέρουν μόνον ελαφρά τραύματα.
Μέχρι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, δεν φαίνεται να υπάρχουν θύματα από το τελευταίο αυτό χτύπημα του Εγκέλαδου.

 

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:55
Exit mobile version