ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:35
MENU CLOSE

Λεβέντης: ΕΣΡ μέχρι τη Δευτέρα, αλλιώς χάος

02.11.2016 21:32

 

Ο Βασίλης Λεβέντης δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του θα συμβάλλει στη λύση του προβλήματος, ενώ υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ασχολείται μια χώρα αποκλειστικά με τη σύσταση του ΕΣΡ, την ώρα που ο λαός περνάει δύσκολα και η καθημερινότητα είναι τόσο σκληρή.

Ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε ότι επιθυμούμε μια ειλικρινή διμερή σχέση με τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι πάντα η Ελλάδα προσδοκούσε καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα, προσβλέποντας ότι η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα να έχει θετικό πρόσημο για τη χώρα μας. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων εκτίμησε πως ο Αμερικανός πρόεδρος μέχρι να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, μπορεί να προωθήσει ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, όπως να πειστεί η Τουρκία και να αλλάξει συμπεριφορά σε σχέση με την Ελλάδα, να σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και να ασκεί καλή γειτονία, να βοηθήσουν οι ΗΠΑ στο Κυπριακό για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση με αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, καθώς επίσης και για την αλλαγή στάσης των Σκοπίων στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων.

Ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε την αναγκαιότητα η Ελλάδα να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, λέγοντας ότι οι Αμερικανοί παράγοντες επιθυμούν να ρυθμιστεί το δημόσιο χρέος.

Ενόψει των αμερικανικών εκλογών ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων ευχήθηκε να κυλήσουν όλα ομαλά και ο λαός της Αμερικής να επιλέξει τον επόμενο πρόεδρό του, ο οποίος πρέπει να είναι δημοκρατικός, διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί βεβαίως ότι πρέπει να προέρχεται από το Δημοκρατικό κόμμα, αλλά στις πράξεις του και στην διοίκηση του κράτους. Καταλήγοντας, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους υποψηφίους που προέρχονται από την ομογένεια και κυρίως στους Γ. Γ. Μπιλιράκη και T. Γκρις. 

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version