search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 05:57
MENU CLOSE

ΕΣΡ: Άμεση η κινητοποίηση του για τον τρόπο κάλυψης της γυναικοκτονίας στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων

04.04.2024 17:55
ESR NEW

Διαδικασία ελέγχου του οπτικοακουστικού περιεχομένου από εκπομπές ΜΜΕ που αφορούν στην τραγική είδηση των ημερών που κυριαρχεί στην επικαιρότητα διενεργεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εξετάζοντας τον τρόπο και τον σχολιασμό της είδησης για την γυναικοκτονία έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων καθώς και αν δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία της νομικής προδιαδικασίας.

Το ΕΣΡ ενημερώνει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, δεν έχει κατ’ αρχήν αρμοδιότητα παρέμβασης στην δομή και την θεματολογία των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών πριν ή κατά τη διάρκεια της προβολής τους.

«Κάτι τέτοιο θεωρείται λογοκρισία», αποσαφηνίζει στην ανακοινωση που φέρει την υπογραφή της προέδρου του Συμβουλίου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη- Δρίλια.

Αλλά επισημαίνεται πως «το ΕΣΡ τηρώντας το νόμο επεμβαίνει μετά την μετάδοση των εκπομπών και εφόσον διαπιστωθεί παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει ήδη αρχίσει διαδικασία ελέγχου για τον τρόπο που παρουσιάστηκαν και συνεχίζουν να παρουσιάζονται γεγονότα και σχόλια σχετικά με το ως άνω διαπραχθέν έγκλημα (ανθρωποκτονία) και την δημοσιοποίηση στοιχείων ποινικής προδικασίας (άρθρο 11 παρ. 6 του Π.Δ. 77/2003)».

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση: Οριακά πρώτο το Mega

«Ξαφνικός θάνατος» για την εκπομπή «Mega Καλημέρα»

Karate Kid: Έρχεται νέα ταινία με Τσάκι Τσαν και Ραλφ Μάτσιο!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58