search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:00
MENU CLOSE

ΕΣΡ: «Βροχή» οι καταγγελίες πολιτών για την τηλεοπτική κάλυψη της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα

24.04.2024 16:32
astynomia agioi anargyroi – new

Έντονους ρυθμούς κινητοποίησης έχει προκαλέσει στην νομική υπηρεσία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης η πληθώρα καταγγελιών από πολίτες για την τηλεοπτική προβολή της τραγικής υπόθεσης της εν ψυχρώ δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α/Τ Αγίων Αναργύρων.

Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η ελεγκτική/κυρωτική διαδικασία του ΕΣΡ με αφορμή το οπτικοακουστικό περιεχόμενο το οποίο έχει μεταδοθεί από τις τηλεσυχνότητες μέχρι τώρα, κατάσταση που ώθησε την εποπτική αρχή στην έκδοση της σχετικής οδηγίας προς τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, 48 ώρες από την γυναικοκτονία.

Στην ενημέρωση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, μετά το μεσημέρι (24/4) έγινε σαφές πως ό,τι έχει μεταδοθεί μέχρι σήμερα από το τραγικό γεγονός, σε μεγάλο ποσοστό του αποτελεί προϊόν της σχετικής δικογραφίας και ως εκ τούτου απαγορεύεται εκ του νόμου κάθε δημοσιοποίηση.

Ενδεικτικά, με κατηγορηματικό τρόπο τονίστηκε από το ΕΣΡ πως, το ηχητικό απόσπασμα της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Α/Τ Αγίων Αναργύρων με το κέντρο της Άμεσης Δράσης στο οποίο ακούγεται αστυνομικός να ενημερώνει για το τραγικό περιστατικό κάνοντας έκκληση για να σταλεί ασθενοφόρο, αποτελεί προϊόν της ποινικής προδιαδικασίας και δεν θα έπρεπε να μεταδοθεί. «Έχουν ανοίξει φάκελοι», τονίστηκε από το ΕΣΡ.

Επίσης υπογραμμίστηκε πως απαγορεύεται ρητώς δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν στον δράστη λόγω του εκ του νόμου τεκμηρίου της αθωότητας.

Διαβάστε επίσης:

Mega: «Κατεβάζει ρολά» πιο νωρίς τελικά το «Mega Καλημέρα»

Λιάγκας – Καλύβα: Καβγάς στο «Πρωινό» – «Δεν συνεχίζω το παιχνιδάκι σου, με προσβάλλει η στάση σου» (Video)

Ελεωνόρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής βγάζω περισσότερα χρήματα από ό,τι ως ευρωβουλευτής»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:48