search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:10
MENU CLOSE

Βαλς: Πιθανή η επικράτηση Λεπέν στη Γαλλία

17.11.2016 11:14
Μπορεί ο Μανουέλ Βαλς να «κερδίσει» τη Γαλλική Αριστερά; - Media

 

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει κίνδυνο κατάρρευσης και μπορεί να εξασθενήσει, δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς στη διάρκεια ενός ταξιδιού που πραγματοποιεί σήμερα στη γερμανική πρωτεύουσα, προσθέτοντας πως τα ευρωπαϊκά σχέδια χρειάζονται μια νέα βάση που θα προσφέρουν από κοινού η Γερμανία και τη Γαλλία

Σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο Βαλς είπε ακόμη πως η Γαλλία πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της, περιλαμβανομένης και της μείωσης του εταιρικού φόρου, αλλά πρόσθεσε πως (και) η Γερμανία χρειάζεται να “επενδύσει περισσότερο” προκειμένου να επανεκκινήσει η ανάπτυξη στην Ευρώπη, εκτιμώντας πως “μια αναπτυξιακή πολιτική δεν μπορεί να συνίσταται μόνο στη μείωση των μισθών και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων”.

“Αν η Γερμανία περίμενε τη Γαλλία, η Γαλλία στο εξής περιμένει στη Γερμανία” στο θέμα αυτό, είπε.

Ο Βαλς εκτίμησε επίσης ότι είναι “πιθανό” η Μαρίν Λεπέν να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Γαλλία το 2017.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:06