ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:35
MENU CLOSE

Εξάχρονος που βρίσκεται στη λίστα θανάτου του ISIS απειλείται με απέλαση από τη Βρετανία (Video)

22.12.2016 09:40

 

Ο μικρός Lawand Hamadamin και η οικογένειά του από το Ιράκ, εγκατέλειψαν τα εδάφη που ελέγχει το ISIS καθότι ο μικρός βρέθηκε στη λίστα θανάτου του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, όταν εκδώθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία πρέπει «να θανατωθούν όλα τα άτομα με αναπηρίες». Ο μικρούλης είναι κωφός και άρα κινδύνευε η ζωή του.

Έτσι η οικογένεια έφτασε στη Βρετανία τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου ο 6χρονος εντάχθηκε στην σχολική κοινότητα και άρχισε να μαθαίνει την βρετανική νοηματική γλώσσα. Ωστόσο, έχει ληφθεί η απόφαση η οικογένεια να απελαθεί πίσω στη Γερμανία από όπου εισήλθε στην ΕΕ. Τους έχει, μάλιστα, δοθεί διορία μέχρι τις 9 Ιανουαρίου να φύγουν από την χώρα.

Τώρα οι δάσκαλοι του 6χρονου καλούν το Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων να αναθεωρήσει την  απόφασή του και να προστατέψει τον Lawand και να μην τον στείλει πίσω στην Γερμανία, καθότι δεν είναι σίγουρη αν η απάντηση που θα δώσουν οι εκεί αρχές θα είναι θετική, αλλά και γιατί η πρόοδος στην υγεία και την επικοινωνία του παιδιού που έχουν δει είναι θεαματική.

Από την πλευρά του το Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων δήλωσε πως η Γερμανία είναι η αρμόδια χώρα να εξετάσει το αίτημα ασύλου της οικογένειας και όχι το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version