search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:27
MENU CLOSE

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούθι

25.04.2024 21:58
BRETANIKO_NAUTIKO

Στην κατάρριψη ενός πυραύλου των Χούθι στον Κόλπο του Άντεν, προχώρησε σήμερα το βρετανικό ναυτικό. Είναι η πρώτη φορά που το HMS Diamond κατέρριψε βαλλιστικό πύραυλο των Χούθι με τους πυραύλους Sea Viper.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας, ο πύραυλος των Χούτι είχε στόχο εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν. Όπως αναφέρεται, το πλήρωμα του HMS Diamond χρησιμοποίησε έναν πύραυλο Sea Viper για να καταρρίψει τον πύραυλο τους. «Το πολεμικό πλοίο αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν για να εγγυηθεί την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και τη μεγαλύτερη ασφάλεια των διεθνών υδάτων», επισημαίνεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι σε εμπορικά πλοία, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε ναυτικούς πολλών εθνικοτήτων», σημείωσε μετά το συμβάν ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, η φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε drone των Χούθι στην Ερυθρά θάλασσα. Η φρεγάτα ΥΔΡΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο drones, αλλά το ένα απομακρύνθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Βενετία: Διαδηλώσεις και συγκρούσεις στην πρεμιέρα του εισιτηρίου για την είσοδο τουριστών στην πόλη (Photos/Video)

Ρωσία: Ένταλμα σύλληψης για τον κορυφαίο σκακιστή Γκάρι Κασπάροφ – Τι απαντά ο ίδιος

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι στηρίζει με όπλα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:26