ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:05
MENU CLOSE

Το 2016 δεν πήρε μόνο τραγουδιστές: Όλες οι προσωπικότητες που έφυγαν φέτος (photos)

26.12.2016 13:35

Το «καταραμένο», όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς, 2016, δεν πήρε μαζί του μόνο θρυλικά ονόματα της μουσικής σκηνής. Μεγάλες προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους, άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στη χρονιά.

Άλαν Ρίκμαν: Ο Βρετανός ηθοποιός που έπαιζε στον «Χάρι Πότερ» πέθανε στα 69 του από καρκίνο στο πάγκρεας.

Έττορε Σκόλα: Ο μεγάλος Ιταλός σκηνοθέτης και σεναριογράφος έφυγε στα 84 του.

 

Ουμπέρτο Έκο: Ο Ιταλός φιλόσοφος και συγγραφέας πέθανε τον Φεβρουάριο στην Ιταλία σε ηλικία 84 ετών, έχοντας δώσει μάχη με τον καρκίνο.

 

Μοχάμεντ Άλι: Στια 4 Ιουνίου, ο Μοχάμεντ ‘Αλι, έχασε την τελευταία του μάχη σε ηλικία 74 ετών. Ο ‘Αλι έπασχε τα τελευταία 32 χρόνια από τη νόσο Πάρκινσον.

Αντρέι Ζουλάφσκι: Ένας από τους πιο σημαντικούς Ευρωπαίους σκηνοθέτες, ο Πολωνός Αντρέι Ζουλάφσκι πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

 

Μάικλ Τσιμίνο: Ο Αμερικανός σκηνοθέτης της ταινίας «Ο Ελαφοκυνηγός» (1978) με θέμα τον πόλεμο του Βιετνάμ, πέθανε σε ηλικία 77 ετών τον περασμένο Ιούλιο.

Ρέι Τόμλινσον: Ήταν ο πατέρας των e-mail κι έφυγε στα 74 του.

Γιόχαν Κρόιφ: Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής -θρύλος που έγραψε ιστορία με τη φανέλα  του Άγιαξ και της Μπαρτσελόνα έσβησε στα 68 του από καρκίνο του πνεύμονα.

 

Ίμρε Κέρτες: Ο Ούγγρος λογοτέχνης και δημοσιογράφος, βραβευμένος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας έφυγε στα 85 του.

 

Τζο Κοξ: Η Βρετανίδα βουλευτής των Εργατικών δολοφονήθηκε από έναν νεοναζί παραμονές του δημοψηφίσματος για το Brexit.

 

Μπαντ Σπένσερ: Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 86 ετών άφησε ο διάσημος ηθοποιός Μπαντ Σπένσερ, γνωστός για τις κωμικές ταινίες δράσης και γουέστερν.

Έλι Βίζελ: Στα 86 του πέθανε και ο Ελί Βίζελ, ο άνθρωπος που επέζησε του Ολοκαυτώματος για να γίνει σπουδαίος συγγραφέας και νομπελίστας, καθηγητής και ακτιβιστής.

 

Έντουαρντ Άλμπι: Στα 88 του πέθανε κι ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας του «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;», που είχε βραβευτεί 3 φορές με το βραβείο Πούλιτζερ.

 

Σιμόν Πέρες: Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης πρώην πρόεδρος του Ισραήλ έφυγε στα 93 του μετά από εγκεφαλικό.

 

Σερ Νέβιλ Μάρινερ: Ήταν ο άνθρωπος πίσω από το Αμαντέους και πέθανε στα 92 του.

 

Αντρέι Βάιντα: Τον Οκτώβριο πέθανε σε ηλικία 90 ετών και ο βραβευμένος με Όσκαρ Πολωνός σκηνοθέτης Αντρέι Βάιντα.

 

Φιντέλ Κάστρο: Μία από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες του αιώνα, ο πατέρας της Κουβανικής Επανάστασης έφυγε στα 90 του.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59
Exit mobile version