ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 06:24
MENU CLOSE

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν έγινε… Monopoly σε γράφημα γνωστού αμερικανικού site

18.01.2017 08:26

Μετά τα γεγονότα του περασμένου Ιουλίου και το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, η τουρκική κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορούν τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν πως είναι εκείνος που οργάνωσε το πραξικόπημα καθότι επιθυμεί την ανατροπή της κυβέρνησης του ΑΚΡ.  Την επόμενη του πραξικοπήματος η Τουρκία ξεκίνησε όλες τις διαδικασίες για να ζητήσει την έκδοση του Γκιουλεν από τις ΗΠΑ, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως τα αποδεικτικά στοιχεία που φέρεται να έχει εις βάρος του Γκιουλέν στάλθηκαν στις ΗΠΑ με τις… κούτες.

 

 

Όπως φαίνεται παραπάνω το γράφημα αναπαριστά το γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι της Monopoly μόνο που ο Mr. Monopoly  δεν είναι άλλος από τον Φετουλάχ Γκιουλέν και το ταμπλό του παιχνιδιού αποτελείται διάφορα γεγονότα που σχετίζονται με το δίκτυο των σχολείων του.

Στη μέση του ταμπλό μπορεί να διαβάσει κανείς «Ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι ο αρχηγός μιας παγκόσμιας οργάνωσης που διαχειρίζεται ένα παράνομο δίκτυο από ακολούθους πιστούς στον Μουσουλμάνο κληρικό. Το Κίνημα Γκιουλέν έχει τελειοποιήσει την πολιτική και οικονομική επιρροή του, αλλά το παιχνίδι έρχεται στο τέλος του καθώς αποκαλύπτονται οι σκιώδεις επιχειρήσεις του». Το ενδιαφέρον στο ταμπλό είναι πως ένα τετράγωνο του παιχνιδιού είναι αφιερωμένο στην… έκδοση του στην Τουρκία, ενώ δεν παραλείπεται η αναφορά στις δύο έρευνες που είχαν ασκήσει στο παρελθόν οι διωκτικές αρχές του FBI σε σχολεία του Γκιουλέν σε Τέξας και Οχάιο.

«Οι Αμερικανοί αποκαλύπτουν την τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν» και «Ο τρομοκρατης Γκιουλέν στο στόχαστο των Αμερικών» ήταν ορισμένοι μόνο από τους τίτλους με τους οποίους τα τουρκικά ΜΜΕ «υποδέχθηκαν» το γράφημα αυτό. 

 

 

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06
Exit mobile version