ΤΡΙΤΗ 30.09.2025 20:31
MENU CLOSE

Η εικόνα που «έσπασε» το ίντερνετ μέσα σε 24 ώρες: Σαουδάραβας πρίγκιπας αγόρασε αεροπορικά εισιτήρια για τα 80… γεράκια του

31.01.2017 16:15

 

Ο Γιασάρ δήλωσε ότι το αεροσκάφος που τα μετέφερε ήταν τύπου A330, το οποίο εκτελούσε πτήση με προορισμό την Τζέντα, μια πόλη στη Σαουδική Αραβία.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, τα πτηνά είναι όντως γεράκια και μάλλον δεν είναι ασυνήθιστο εκεί να βλέπεις πλούσιους να μεταφέρουν τα πουλιά τους με αεροπλάνο.

Το κυνήγι με τα γεράκια είτε η χρήση τους σε ανταγωνιστικά αθλήματα αποτελεί μία από τις μακροβιότερες παραδόσεις στην περιοχή, όπου τα γεράκια θεωρούνται ευοίωνα πτηνά. Για παράδειγμα, το Άμπου Ντάμπι διαθέτει το δικό του νοσοκομείο για γεράκια.

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες, όπως οι Etihad, Qatar και άλλες, επιτρέπουν την επιβίβαση γερακιών με το επιπλέον κόστος άνω των 630 δολαρίων για κάθε πτηνό, αναλόγως με τον προορισμό.

ΤΡΙΤΗ 30.09.2025 20:28
Exit mobile version