ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:40
MENU CLOSE

Κυβερνητικές πηγες: «Ναι» στην προνομοθέτηση για το 2019, χωρίς δημοσιονομική επιβάρυνση - Επιστρέφουν οι θεσμοί

20.02.2017 15:25

 

Κατά τις ίδιες πηγές, η συμφωνία “περιλαμβάνει τελικά τον απαράβατο όρο που έθεσε η ελληνική πλευρά για «ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα»”.

Ειδικότερα, οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν τα εξής:

“Η Ελληνική πλευρά δέχθηκε την νομοθέτηση μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν από 01/01/2019 και μετά, υπό την προϋπόθεση ότι το δημοσιονομικό ισοζύγιο θα είναι απολύτως ουδέτερο.

Πρακτικά στην Αθήνα θα εξεταστεί η αλλαγή μείγματος πολιτικής από το 2019 και μετά, χωρίς περαιτέρω δημοσιονομική επιβάρυνση.

Στα θετικά της πολιτικής συμφωνίας, που μένει όμως να προσδιοριστεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, είναι η δυνατότητα επιστροφής της εργασιακής κανονικότητας των συλλογικών διαπραγματεύσεων νωρίτερα, δηλαδή πριν το τέλος του προγράμματος.

Επίσης, πολύ σημαντική είναι η δέσμευση από πλευράς Commission, που αναμένεται να εξεταστεί σε επόμενο Eurogroup, ώστε να εξαιρεθεί από τις δαπάνες για τον υπολογισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος  ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 3 δις ευρώ για την δημιουργία τουλάχιστον 100.000 θέσεων εργασίας τα επόμενα δυόμιση χρόνια.

Τη χρηματοδότηση ενός τέτοιου προγράμματος ήδη διαπραγματεύεται η ελληνική πλευρά με την Παγκόσμια Τράπεζα σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς οργανισμούς”.

Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι για κάθε ένα ευρώ φόρου θα υπάρχει και ένα ευρώ φοροαπαλλαγής, από το 2019.

Σημειώνεται ότι αναμένεται το ανακοινωθέν του Eurogroup για περαιτέρω λεπτομέρειες…

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:40
Exit mobile version