ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:10
MENU CLOSE

«Πολεμος» Μητσοτάκη-ΣΥΡΙΖΑ για τις απεργίες στα μέσα μεταφοράς

03.03.2017 18:39

Την… ευκαιρία για νέα σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης έδωσαν οι συνεχιζόμενες απεργίες στα μέσα μεταφοράς σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ).

 

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης πήγε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, γράφοντας ότι «χρειάζεται αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Καμία απεργία χωρίς το 50% +1 των εργαζομένων. Να μπει τέλος στην ασυδοσία των συνδικαλιστών».

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη προκάλεσαν αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε μια σκληρή ανακοίνωση ανέφερε ότι «σε ένα ακόμα νεοφιλελεύθερο κρεσέντο, ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την απεργία στα ΜΜΜ για να επιτεθεί συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά τη χρονική συγκυρία που επιλέγει να τοποθετηθεί για τον συνδικαλιστικό νόμο και το δικαίωμα στην απεργία. Το κάνει τη στιγμή που η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της κανονικότητας στην αγορά εργασίας. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον άνθρωπο που χαρακτηρίζει “ιδεοληψία” τις συλλογικές συμβάσεις. Καθείς εφ’ ω ετάχθη»..

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:51
Exit mobile version