ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:47
MENU CLOSE

Πουτίγκα ρυζιού Βενετίας

10.03.2017 10:02

 

Υλικά

2 ½ φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι πηχτή κρέμα γάλακτος
1 μπαστουνάκι βανίλιας
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
¼ κουταλάκι τριμμένη κανέλα
Μια πρέζα τριμμένο  μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
2/3 του φλιτζανιού σταφίδες σουλτανίνες
2 κουταλιές μπράντι η κονιάκ
½ του φλιτζανιού ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο 

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μπαστουνάκι βανίλιας σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, τ’ αφήνουμε να πάρουν βράση και τα αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού και αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος.

Βάζουμε τις σουλτανίνες με το μπράντι σε ένα μικρό μπολ και τις αφήνουμε να μουλιάσουν. Προσθέτουμε το ρύζι στο αρωματισμένο γάλα και το ξαναβάζουμε στη φωτιά. Το αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας αργά-αργά, για περίπου 35 λεπτά , η ώσπου να έχει χυλώσει.. Προσθέτουμε τις σουλτανίνες  ανακατεύουμε και αφαιρούμε το μπαστουνάκι βανίλια στο τέλος του μαγειρέματος. Σερβίρουμε την πουτίγκα ζεστή ή κρύα.

 

Πηγή: tasty-day.gr

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:47
Exit mobile version