ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:52
MENU CLOSE

Η πιο τραγανή ζύμη για πίτσα με μόνο δύο υλικά

21.05.2017 16:22

 

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, γίνεται και το αποτέλεσμα, μάλιστα, θα σας εκπλήξει ακόμη περισσότερο. Για να φτιάξετε τη νόστιμη ζύμη της πίτσας, λοιπόν, προμηθευτείτε τα 2 αυτά υλικά.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1,5 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Παρασκευή: Αρχικά προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Στη συνέχεια, ανακατέψτε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το αλεύρι, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια ενιαία μάζα. Ζυμώστε τη ζύμη σας από γιαούρτι και αλεύρι για 8 με 10 λεπτά επάνω σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Αν η ζύμη σας είναι πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγο γιαούρτι ακόμα, ενώ αν κολλάει σημαίνει πως χρειάζεται να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Προσοχή μην ρίξετε παραπάνω αλεύρι από όσο πρέπει και η ζύμη σας γίνει πολύ σκληρή. Αφήστε τη ζύμη σας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανοίξτε την στο μέγεθος και το σχήμα που θέλετε. Σε ένα ταψί πασπαλίστε λίγο καλαμποκάλευρο ή περάστε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει την ώρα του ψησίματος η ζύμη στον πάτο και στα τοιχώματα του ταψιού. Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί.

Πηγή: spirossoulis.com

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09
Exit mobile version