search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:45
MENU CLOSE

Ριμπολόβλεφ: Δυσαρεστημένος με την πολεοδομία ο ευεργέτης της Λευκάδας

21.05.2017 10:42
Ριμπολόβλεφ: Δυσαρεστημένος με την πολεοδομία ο ευεργέτης της Λευκάδας - Media

 

Όταν η οικογένεια Ριμπολόβλεφ αγόρασε το Σκορπιό από την Αθηνά Ωνάση, σκόπευε εξαρχής να τα έχει καλά με την τοπική κοινωνία.

Έτσι, όσα έργα ανακατασκευής και συντήρησης έχουν γίνει στο Σκορπιό έχουν ανατεθεί σε Λευκαδίτες τεχνίτες, ενώ και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν αγοράστηκαν από το νησί και τις γύρω περιοχές.

Η αδελφοποίηση της ποδοσφαιρικής ομάδας Μονακό, της οποίας μεγαλομέτοχος είναι ο κ. Ριμπολόβλεφ, με εκείνη του Οδυσσέα Νυδρίου, έγινε πριν ένα χρόνο. Από τότε μέχρι σήμερα ο Οδυσσέας Νυδρίου έχει κερδίσει, φανέλες, φόρμες, μπάλες και αθλητικό υλικό, ενώ την ερχόμενη Τρίτη ο ίδιος ο Ραδαμέλ Φαλκάο θα βρεθεί στο νησί για να γιορτάσει τον έναν χρόνο αδελφοποίησης των δυο ομάδων.

Η γειτνίαση του Ριμπολόβλεφ με τους Λευκαδίτες έχει φέρει και άλλα καλά στο νησί. Εκτός από το ασθενοφόρο που του κόστισε περίπου 50.000 ευρώ, ο Ρώσος επιχειρηματίας έκανε δώρο ένα φορτηγό στο δήμο Λευκάδας, ένα στο δήμο Μεγανησίου, συνολικής αξίας περίπου 80.000 ευρώ, και ένα ειδικό αυτοκίνητο για το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Επίσης δώρισε ένα ταχύπλοο σκάφος στο Λιμενικό μήκους δέκα μέτρων αξίας περίπου 100.000 ευρώ.

Σημαντική ήταν η προσφορά του, όταν έμαθε πέρυσι πως το νησί έχει έλλειψη σε ιατρικό προσωπικό την καλοκαιρινή περίοδο που αυξάνεται ο κόσμος, δίνοντας 20.000 ευρώ στον ιατρικό σύλλογο του νησιού που εξασφάλισε την πρόσληψη γιατρών.

Η συμβολή του Ριμπολόβλεφ στην τοπική κοινωνία ήταν σημαντική και σε θέσεις εργασίας, αφού οι εργασίες στο Σκορπιό για την συντήρηση και την ανακαίνιση των κτιρίων κόστισαν περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ, τα οποία δόθηκαν σε τοπικά συνεργεία.

Τον τελευταίο χρόνο όμως, η καλή γειτνίαση, φαίνεται να σκοντάφτει στην ελληνική γραφειοκρατία. Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια Ριμπολόβλεφ έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες τις διαδικασίες να κατασκευάσει κάποιες σύγχρονες και πολυτελείς κατοικίες στο Σκορπιό.

Σκοπός της οικογένειας είναι να κατασκευάσουν ένα σπίτι για τους ίδιους αλλά και δύο ή τρία σπίτια για τους φιλοξενούμενους. Αν και οι σχετικοί φάκελοι έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι εργασίες για την κατασκευή των κατοικιών δεν έχουν ξεκινήσει. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην πολεοδομία του νησιού αφού πρέπει να εξεταστούν οι όροι δόμησης. Η χρονοβόρα εξέταση του φακέλου έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος δεν περίμενε ότι θα αντιμετωπιζόταν έτσι από τις αρμόδιες αρχές.

Δυσαρέσκεια όμως υπάρχει και στους Λευκαδίτες εργολάβους, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί από τους εκπροσώπους της οικογένειας πως θα αναλάμβαναν τα έργα, συνολικής αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ και περιμένουν εδώ και ένα χρόνο για τις υπογραφές από τα αρμόδια γραφεία.

Οι φορείς επισημαίνουν από την πλευρά τους πως οι φάκελοι πρέπει να εξεταστούν και πως τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα θα έχουν ξεπεραστεί τους ερχόμενους μήνες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:44